2024. március 28., csütörtök

Oktatási kiállítás az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában

Az Ivan Sarić Műszaki Középiskola szerdán immár nyolcadik alkalommal volt a házigazdája az oktatási kiállításnak. Az iskola tornatermében szabadkai és topolyai középiskolák és egyetemi karok standjainál érdeklődhettek a jövendőbeli középiskolások a továbbtanulási lehetőségekről. A kiállításról lapunknak Ivan Bajić, az Ivan Sarić Műszaki Középiskola igazgatója nyilatkozott.

Megtelt az iskola tornaterme jövendőbeli középiskolásokkal (Fotó: Gergely Árpád)

Megtelt az iskola tornaterme jövendőbeli középiskolásokkal (Fotó: Gergely Árpád)

– A város szervezésében a jövendőbeli középiskolások tanáraik kíséretében érkeztek a kiállításra. Mintegy 30 oktatási intézmény, szabadkai és topolyai középiskolák, főiskolák és egyetemi karok mutatkoztak be a kiállításon. A kiállítási pultoknál a diákok a mostani középiskolásokkal beszélgetve megismerhették a középiskolákat, azok kínálatát, a követelményeket, a tantárgyakat, az iskola befejezése után az elhelyezkedési lehetőségeket és minden egyebet is kérdezhettek az érdeklődésüket felkeltő iskolák diákjaitól és képviselőitől. A jövendőbeli diákok tájékozódhattak a város által biztosított ösztöndíj-lehetőségekről is. Iskolánk a mai napon nyílt napot is szervezett, az érdekelt szülőknek és gyermekeknek megmutattuk az iskolát és bemutattuk az oktatási profilokat. Iskolánk két tagozata már részt vesz a duális képzésben, a tanulók gyakorlati oktatáson vesznek részt a Continental, a Siemens, a Tatravagonka Bratstvo, a Cim Gas és a Grgo bravar cégekben, ahol az ottani szakemberektől értékes gyakorlati tudást kapnak. A középiskola befejezése után pedig munkába is állhatnak, mert van kereslet jó szakemberekre – mondta az igazgató.

A 2018/2019-es tanévben az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában 180 elsős tanulhat majd magyar nyelven.

Elektrotechnika szakirányon mindhárom oktatási profilon 30 tanulót vesznek fel: számítógép-elektrotechnikus, információs technológiák elektrotechnikusa és mechatronikai technikus profilokon. Gépészet és fémfeldolgozás szakirányon 30-30 diák tanulhat számítógép-szerkesztő gépésztechnikus szakon, valamint ipari mechanikus szakon. Közlekedési szakirányon 30 tanulót vesznek fel közúti közlekedési technikus oktatási profilon.