2024. április 16., kedd

A jövő útjai

Oktatási vásárt tartottak Bácsfeketehegyen

Tegnap délelőtt a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban sor került Kishegyes község második oktatási vásárára.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, valamint az oktatási minisztérium, a Szabadkai Gazdasági Kamara és a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal képviselői.

Ksenija Kustudić Đukić, a községi tanács oktatással megbízott tagja és az esemény szervezője arról számolt be lapunknak, hogy az idén több középiskola képviseltette magát, mint tavaly.

– Második alkalommal szerveztünk oktatási vásárt, és az a célunk, hogy hagyományossá váljon ez a rendezvény. A vásárral a község nyolcadikos diákjai számára szeretnénk megkönnyíteni a döntést, hogy melyik középiskolát válasszák, illetve mely szakmát. Az idén több középiskola képviselte magát, mint tavaly, jelen voltak a szabadkai, a topolyai, a zentai, az újverbászi, a szenttamási és a kúlai középiskolák. Ez alkalommal részt vett a karlócai gimnázium is, vajdaság legrégebbi ilyen jellegű intézménye – számolt be a szervező, majd elmondta, hogy elégedettek a rendezvénnyel, mivel nagyon sok diákot és szülőt érdekelt. Végezetül hangot adott remények, hogy a nyolcadikosok nagy részének sikerül olyan szakmát választani, amit szeretni fognak.