2024. március 29., péntek

Lelőtték Luka Radulovićot

Meggyilkolták a férfit, aki egy Bentley-vel keresztezte Aleksandar Vučić útját

Szerdára virradó éjszaka Belgrádban lelőtték Luka Radulovićot (37), akiről a közvélemény az úgynevezett Bentley-ügy kapcsán hallhatott. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a sürgősségi osztályra, de nem sokkal később elhunyt. A belgrádi sajtó értesülései szerint a lövöldözés kábítószer-kereskedelem kapcsán történt.

Radulović a belgrádi Nana éjszakai klub biztonsági személyzetének a tagjaként dolgozott. Egyike volt annak a három férfinak, akiket tavaly szeptemberben azért tartóztattak le, mert egy Bentley-vel keresztezték Aleksandar Vučić államfő hivatali gépjárművének, illetve az azt kísérő biztonsági személyzet gépjárműveinek az útját. A férfiak akkor húsz napig előzetes letartóztatásba kerültek, később azonban szabadon távozhattak, de az államfő veszélyeztetése miatt vádat emeltek ellenük.

A Tanjug értesülései szerint Radulović egy hónappal ezelőtt egy másik ügyben vádalkut kötött az ügyben eljáró ügyészséggel, és három évi elzárás fejében elismerte, hogy kokainnal kereskedett. A belgrádi különleges bíróságon megerősítették a Tanjugnak ezeket az értesüléseit.

A sajtó szerint a férfit meggyilkoló személy vagy személyek szintén a kábítószer-kereskedelemmel hozhatók összefüggésbe, és attól tartottak, hogy Radulović vallomása ártalmas lehet rájuk nézve.