2024. április 20., szombat

Szavalóverseny a Petőfiben

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban a hétvégén megtartották a XI. Petőfi Sándor szavalóversenyt. A megmérettetésre az általános- és középiskolások, valamint az egyetemisták bármely magyar költő versével benevezhettek.

A fellépők egy csoportja (Ótos András felvétele)

A fellépők egy csoportja (Ótos András felvétele)

A fiatalok – az idén 87-en érkeztek Vajdaság minden tájáról – ezúttal is több versenykategóriában állhattak színpadra. 62-en az általános iskolások alsós osztályainak csoportjában versenyeztek. Az első és második osztályosok csoportjában Csévári Lara, Varga Martin és Koncz Villő értek el 1., 2. és 3. helyezést, a zsűri különdíjait Bába Kristóf, Gombár Réka, Kisutcai Ivett és Túró Csilla érdemelte ki. A 3. és 4. osztályosok csoportjában Szép Benedek első helyezést ért el, második és harmadik helyen Csévári Nina, valamint megosztva Tóth Vilmos és Bába Lujza végzett. Különdíjat érdemelt ki Túró Tímea, Gombár Viktor és Hanák Zsófia. Könyvajándékot kapott Figura Gábriel és Vajda Laura.

A nagyobbak – ötödikesek és a hatodikosok – kategóriájában Pásztor Dávid, Tóth Katarina és Juhász Tünde került a dobogóra, Majoros Lara különdíjat kapott. A 7–8. osztályosok mezőnyében Forró Dániel, Pápista Nikolett és Lukács Melissza jeleskedtek, különdíjban Tóth Lívia részesült. A versenyen középiskolások is részt vettek, az ő kategóriájukban Ladisity Nóra lett az első, a második helyen Sziveri Éva, a harmadikon pedig Tóth András végzett. Forró Róbertet is díjban részesítette a Crnkovity Gabriella színművész vezette zsűri.