2024. április 24., szerda

Informatikai-közgazdasági verseny a hétvégén

A szabadkai Infostud szervezésében a hétvégén a Galleria Hotelben kerül sor a BizKod#3 elnevezésű informatikai-közgazdasági vetélkedőre. A rendezvényen 14 csapat vesz részt, amelyek két kategóriában mérik össze tudásukat.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

A rendezvénnyel kapcsolatban kedden sajtótájékoztatót tartottak, amelyen felszólalt Nevena Savić, az Infostud PR szolgálatának képviselője, Adrijana Mazinjanin projektmenedzser, Zlatko Čović, a szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatóhelyettese, valamint Mirjana Marić, a szabadkai Közgazdasági Kar képviselője. Mint megtudtuk, a BizKodon immár harmadik éve a számítástechnikához kapcsolódó szakterületek egyetemi hallgatói vesznek részt, és célja, hogy a fiatalok a tanulmányaik során megszerzett ismereteket a gyakorlatban is megtanulják hasznosítani. A vetélkedőn résztvevő csapatoknak megszakítások nélkül huszonnégy óra áll rendelkezésükre, hogy megoldást találjanak egy programozási és gazdasági problémára, amelyet az Infostud mentorai adnak fel. A hallgatók által kidolgozott megoldás helyességét és működőképességét a gyakorlatban egy szakemberekből álló zsűri előtt kell bizonyítani. Az ünnepélyes díjátadóra vasárnap délután 15 óra körül kerül sor. A legjobbak értékes nyereményben részesülnek.

A sajtótájékoztatón a résztvevők elmondták, hogy az Infostud és a két említett felsőoktatási intézmény között aktív kapcsolat van, amely több területen valósul meg. Az Infostud igyekszik lehetőséget adni a hallgatóknak arra, hogy a tudásukat a gyakorlatban is kipróbálhassák, és mentorok segítségével igyekeznek bevonni őket az IT-szektor világába.

Végezetül el kell mondanunk azt is, hogy a rendezvény keretein belül szombaton 12 órai kezdettel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amelyen az említett három intézmény képviselői vesznek részt, és amelynek fókuszában az egyetemisták gyakorlati oktatása szerepel.