2024. április 19., péntek
TEKE

Kresović és Anđelković az országos bajnokok

Az apatini Banja Junakovićban megrendezett országos bajnokságon Zdravko Kresović (újvidéki Vojvodina) és Jasmina Anđelković (Alimenta) szerezte meg a bajnoki titulust. A férfiak döntőjében Kresović a zombori Danilo Mandićot győzte le 3:1 (613:596) arányban, Anđelković pedig Marija Krasovićnál (Kristal) volt jobb ugyancsak 3:1-es (600:591) eredménnyel.

A szerbiai bajnoksággal kapcsolatosan meg kell azért említeni, hogy a válogatottak legnagyobb része már hosszabb ideje nem vesz részt ezen a megmérettetésen…

Tengődnek a csapataink

Véget ért a 2017/2018-as idény a hazai ligákban, s a szövetség elkészítette a végső táblázatokat. Eszerint a horvátországi Zaprešićben esedékes világkupán a férfiak mezőnyében a Beograd lép majd fel, a nőknél pedig a nagybecskereki Kristal. A Szuperligákban második helyen végzett Partizan és Srem a szarajevói Európa-kupában szerepelnek majd, míg a harmadik helyezett Metalac és az újvidéki Radnički az Apatinban esedékes NBC-kupában indul.

A férfi Szuperligából a kostalolaci Rudar és a kljajićevói Kordun esett ki, és az Apatin, valamint a kruševaci Car Lazar jutott fel. A nőknél a Jagodina és az újvidéki Bačka esett ki, s a belgrádi EDB, valamint a topolyai Egység jutott fel. Ez utóbbi 2012-ben volt legutóbb tagja az elit ligának.

A többségben magyarlakta térségben működő klubokkal kapcsolatban nem sok jó hír mondható, hiszen az I. Szerbiai Liga vajdasági férficsoportjából a topolyai Egység esett ki, az I. Vajdasági Ligából a Zenta, a Kanizsa pedig a legutolsó rangfokozat középmezőnyében tengődik…