2024. április 24., szerda

Várják a jelöléseket a városi elismerésekre

Szabadka Város Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottsága nyilvános felhívást tesz közzé a díszpolgári címre és Pro Urbe-díjra javasolt polgárok és szervezetek jelölésére.

Díszpolgári cím azon személyeknek adományozható, akik munkássága jelentős és maradandó értékeket hozott létre a tudomány, a gazdaság, a művészet, az oktatás-nevelés, a közélet vagy művelődés terén, és akik tevékenységükkel hírnevet és elismerést szereztek a városnak.

A Pro Urbe-díjat olyan alkotásokért vagy tettekért ítélik oda, amelyek hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez, illetve gyarapították a város anyagi és szellemi értékeit. Ezen elismerés adományozható jogi és természetes személyeknek, valamint egyéb szervezeteknek.

Az írásos jelöléseket az indoklással kiegészítve május 16-áig kell átadni Szabadka Város Ügyfélszolgálatában személyesen vagy postai úton Szabadka Város képviselő-testülete címére (Szabadság tér 1.), a borítékon tüntessék fel, hogy a Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottság részére. A jelöléseket minden esetben elektronikus formában is be kell nyújtani a gudrustdel@subotica.rs e-mail-címen.