2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Elszállt dobogós álmok

RÖPLABDA

Szerbia egy győzelemmel és két vereséggel, Magyarország pedig két vereséggel rajtolt a Bulgáriában folyó első U17-es női röplabda-Európa-bajnokságon. Szerbia a tavaly bronzérmes fehéroroszoktól, majd a címvédő oroszoktól kapott ki, így már lemondhat az elődöntőről. Holnap a 4. fordulóban Szerbia–Magyarország találkozó következik.

Eredmények, A csoport, 1. forduló: Fehéroroszország–Szerbia 3:1, Bulgária–Oroszország 3:2, Szlovénia–Magyarország 3:1, 2. forduló: Szerbia–Szlovénia 3:1, Bulgária–Magyarország 3:2, Oroszország–Fehéroroszország 3:1, 3. forduló: Oroszország–Szerbia 3:1. B csoport, 1. forduló: Németország–Hollandia 3:1, Törökország–Ukrajna 3:1, Olaszország–Románia 3:1, 2. forduló: Németország–Ukrajna 3:1, Olaszország–Hollandia 3:0, Törökország–Románia 3:2, 3. forduló: Hollandia–Ukrajna 3:1.

JÉGKORONG

Fölényes győzelem

Magyarország válogatottja a románok feletti 5:0-s, fölényes győzelemmel rajtolt az U18-as jégkorong-vb ukrajnai I. B tornáján. A magyarok az este Olaszországgal mérkőztek, holnap a házigazdák következnek.

Eredmények, 1. forduló: Magyarország–Románia 5:0, Japán–Ukrajna 1:0, Ausztria–Olaszország 2:1, 2. forduló: Ukrajna–Ausztria 5:3.

SAKK – NŐI EGYÉNI EB

Gunina vezet

A szlovákiai Magastátrában zajló női egyéni Európa-bajnokság 7. fordulója után az orosz Valentyina Gunyina vezet 6 ponttal, öt sakkozónak van 5,5 pontja. A szerbiai résztvevők közül Adela Velikićnek 4,5, Jovana Rapportnak 4, Jovana Erićnek 3,5, Teodora Injacnak és Marija Manakovának 3-3 pontja van, míg a magyarok közül Gara Anita 4,5, Hoang Thanh Trang és Gara Tícia 4-4 pontot szereztek.

A pillanatnyi sorrend: Gunyina 6, Ana Usenina, Nana Dzagnidze, Irina Bulmaga, Elina Danielian, Antoaneta Stefanova, Kulon Klaudia 5,5-5,5 pont stb.

A 11 fordulós tornán 144-en vesznek részt, az első 14 helyezett kvalifikálja magát a kieséses rendszerű világbajnokságra.

A kupadöntő presztízsértékét mutatja, hogy a kézműtétje után lábadozó Nagy László (jobbról) is vállalta a játékot (Fotó: MTI)

A kupadöntő presztízsértékét mutatja, hogy a kézműtétje után lábadozó Nagy László (jobbról) is vállalta a játékot (Fotó: MTI)

KÉZILABDA

Veszprémi címvédés

A Veszprém nyerte meg a vasárnap délután a debreceni Főnix Csarnokban megrendezett magyar kupa döntőjét, ezzel Nagy Lászlóék sorozatban tizedszer vehették át a győztesnek járó serleget. Az első félidőben a Szeged volt a jobb, de a második félidő első tíz percét követően megtorpant, s ez nagyjából a veszprémi hálóőr Alilović bravúrja volt, aki sorra védte ki az alföldiek ziccereit.

Magyar kupa, döntő: Veszprém–Szeged 23:21 (10:11)

A Győr a négyes döntőben

A női BL negyeddöntőinek visszavágói nem hoztak meglepetést. A Győr kettős győzelemmel jutott be a május 12-én és 13-án Budapesten megrendezésre kerülő négyes döntőbe, miután a Budućnostot hazai pályán is legyőzte két góllal, a Ferencváros ugyanakkor nem tudott csodát tenni, a Rosztov vendégeként nagyarányú vereséget szenvedett. A Vardar az idegenbeli egygólos győzelmét követően hazai közönsége előtt magabiztos játékkal hét találattal bizonyult jobbnak a dán Midtjyllandnál. A Metz hiába győzte le szintén hét góllal a Bukarestet, az odavágón elszenvedett katasztrofális veresége miatt ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Negyeddöntők, visszavágók: Rosztov–Ferencváros 32:22 (összesítésben 51:63), Győr–Budućnost 30:28 (56:48), Vardar–Midtjylland 32:25 (56:48), Metz–Bukarest 27:20 (48:54).