2024. március 29., péntek
FORMULA–1

Ricciardo mindenkit kicselezett!

Daniel Ricciardo tankönyvbe illő vezetéssel keltett meglepetést Sanghajban (Fotó: Beta/AP)

Daniel Ricciardo tankönyvbe illő vezetéssel keltett meglepetést Sanghajban (Fotó: Beta/AP)

Amilyen egyhangúan indult, olyan fordulatos végjátékot hozott a Formula–1-es Kínai Nagydíj, s három futam után az a helyzet állt elő, hogy már a Ferrari és a Red Bull is rendelkezik győzelemmel, az elmúlt négy évet uraló Mercedes viszont még nem.

Pedig előzetesen még azt lehetett várni, hogy az Ezüst Nyilak Sanghajban visszavágnak Sebastian Vettel két évnyitó győzelméért, elvégre a kínai pálya hagyományosan a Mercedes legerősebb helyszínei közé tartozik a hosszú egyenesével és a gumikat kevésbé igénybe vevő alacsonyabb hőmérséklettel, ám csak ennél nagyobb meglepetést keltett, amikor Vettel vezetésével itt is elhódította az első rajtsort a Ferrari, ráadásul tekintélyes előnnyel.

Az első bokszkiállásokig Vettel vezette is a stabilizálódott élmezőnyt Valtteri Bottas és Max Verstappen előtt, a kerékcseréknél azonban a Ferrarinál későn reagáltak, és a német némi meglepetésre elveszítette az első helyet Bottasszal szemben. A sorsdöntő fordulatot kicsivel a táv fele után az hozta meg a versenybe, amikor a Toro Rossók – amelyek itt távol kerültek a Bahreinben mutatott tempótól – összeütköztek egymással, miután a két pilóta félreértette egymást abban, hogy a pálya mely pontján cseréljenek helyet. A törmelékek miatt akcióba lépett a biztonsági autó, a lassú tempó mellett pedig az élmezőnyből egyedül a Red Bull stratégái döntöttek úgy, hogy kihívják egy újabb kerékcserére pilótáikat, amit minimális pozícióvesztéssel abszolválni tudtak, az összesűrűsödött mezőnyben pedig a friss gumikon autózó Verstappen és Daniel Ricciardo hirtelen remek helyzetben találták magukat. A két Red Bull el is kezdte levadászni a riválisokat, de Verstappen nem tudott élni a lehetőséggel. A türelmetlen holland egyszer Lewis Hamilton ellen csatázva csúszott le a pályáról, majd pedig egy féktávon belerohant Vettelbe, ami mindkettőjüket jócskán visszavetette. Verstappen 10 másodperces időbüntetéssel végül csak 5. lett, az élről rajtoló német pedig sérült autójával csak a 8. helyet tudta megszerezni.

Csapattársával ellentétben Ricciardo tanítani való stílusban hámozta át magát minden riválisán, és tíz körrel a leintés előtt már az első helyet birtokolta, amit használtabb gumin haladó riválisai már nem is veszélyeztethettek. Az ausztrál ezzel váratlanul nagyot fordított idei szerencséjén, hiszen Melbourne-ben egy rajtbüntetés, Bahreinben pedig a második körben lecsapó műszaki hiba hátráltatta, ráadásul most is csak perceken múlt, hogy szombaton a csapata idejében végzett egy motorcserével, így még éppen részt tudott venni az időmérőn. Ricciardo a hatodik győzelmét aratta az F1-ben, és egyedülálló módon mindegyiket a negyedik vagy rosszabb rajthelyről indulva szerezte (vele éles kontrasztban áll Vettel, aki 49 győzelme mindegyikét az első három hely valamelyikéről aratta).

A dobogón két egykedvű finn, Bottas és Kimi Räikkönen fogták közre az elérzékenyülő, majd ismét a cipőjéből ivó Ricciardót. „Néha még mindig megkérdőjelezem, hogy miért pont ezt a sportot választottam, hiszen itt számtalan olyan dolog is történhet, amire nincs ráhatásom. Olykor ez nagyon lehangol. De aztán ha egyszer összejön egy ilyen nap, az megér ötven rosszat is” – elmélkedett az ausztrál.

Az ügyeletes rossz fiú szerepébe bújó Verstappen ezúttal megúszta a nagy kritikaáradatot, amit talán annak is köszönhetett, hogy azonnal elismerte a hibáját, és igyekezett tisztázni az ügyet Vettellel is. A negyedikként befutó Hamiltonnak volt most kifejezetten szürke hétvégéje, viszont még így is csökkenteni tudta a hátrányát a bajnokságban, a Mercedes pedig a konstruktőrök között annak ellenére is átvette a vezetést, hogy idén eddig még győzelem nélkül áll, ami a csapat legrosszabb sorozata 2014 óta.

A Kínai Nagydíj végeredménye: 1. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:35:36,380, 2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) +8,8 másodperc hátrány, 3. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) +9,6, 4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) +16,9, 5. Max Verstappen (holland, Red Bull) +20,4, 6. Nico Hülkenberg (német, Renault) +21,0, 7. Fernando Alonso (spanyol, McLaren) +30,6, 8. Sebastian Vettel (német, Ferrari) +35,2, 9. Carlos Sainz (spanyol, Renault) +35,7, 10. Kevin Magnussen (dán, Haas) +39,5 stb.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Vettel 54 pont, 2. Hamilton 45, 3. Bottas 40, 4. Ricciardo 37, 5. Räikkönen 30, 6. Alonso 22, 7. Hülkenberg 22, 8. Verstappen 18, 9. Gasly 12, 10. Magnussen 11 stb.

Csapatok: 1. Mercedes 85 pont, 2. Ferrari 84, 3. Red Bull 55, 4. McLaren 28, 5. Renault 25, 6. Toro Rosso 12, 7. Haas 11, 8. Sauber 2, 9. Force India 1.