2024. április 24., szerda

A legjobb előadások Kupuszináról, Nagykikindáról és Szenttamásról érkeztek

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának díjazottai

Nagykikindán befejeződött a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozója.

Pataki László-díjjal a kupuszini Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó csoportját tüntették ki a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért, az Egy bolond százat csinál című darabjáért, melyet Molnár József állított színpadra.

A zsűri Bambach Róbert-díjjal tüntette ki a nagykikindai Egység művelődési Egyesület József Attila színjátszó csoportját egy kortárs szöveg igényes színpadra állításáért.

Garay Béla-díjat érdemelt ki a szenttamási Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja Liliomfi színjátszó csoportja a közösségteremtő tevékenységéért.

A nagykikindaiak előadásának egy jelenete(Fotó:Szerda Zsófia, Hét Nap)

A nagykikindaiak előadásának egy jelenete(Fotó:Szerda Zsófia, Hét Nap)

A zsűri a legjobb férfi főszereplőnek járó Szilágyi László-díjjal tüntette ki Molnár Oszkárt, a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó csoportjának tagját az Egy bolond százat csinál című előadásban Suarez Rodrigo gróf és Dömötör, a főpincér szerepének bravúros megformálásáért.

A zsűri a legjobb női főszereplőnek járó Ferenczi ibolya-díjjal tüntette ki Hodik Annabellát, a Feketics Művelődési Egyesület Soma színtársulatának tagját Kitty Flinn szerepének megformálásáért.

A legjobb férfi mellékszerep megformálásáért Tombácz Imrét  jutalmazták, a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület József Attila színjátszó csoportjának tagját a Bányavirág című előadásban Mihály szerepének megformálásáért.

A legjobb női mellékszereplőnek járó Magyari Piri-díjat a zsűri Kiss Katalinnak, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó csoportja tagjának az Egy bolond százat csinál című előadásban Zsanett, a főlakáj szerepének megformálásáért adta.

A zsűri a legszebb színpadi beszédért Szántó Róbert-díjjal tüntette ki Dupák Fannit, a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóját, az Óz, a nagy varázsló című előadás Dorkáját.

A zsűri Összefogás Díjban részesíti a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Petőfi Sándor színjátszó csoportjátaz Indul a bakterház című darab igényes kivitelezéséért.

A nagykikindaiak Közönségdíjjal jutalmazzák a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóit az Óz, a nagy varázsló című előadásukért.

Különdíjak

A zsűri a Magyar Nemzeti Tanács tájolási különdíját a tóbai Petőfi Sándor színjátszó csoportnak adományozta, az Indul a bakterház című előadásért.

A diákzsűri kitartóan és becsületesen végezte munkáját.A szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület drámai csoportjának Páratlan páros című előadását jelölték meg a legjobbnak.

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának felkérését – a Mátyás- emlékév jegyében egy-egy produkció elkészítésének és bemutatásának lehetőségét – a következő társulatoknak ítélte oda a művészeti bizottság: a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület Drámai Csoportjának, a szenttamási Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja Liliomfi Színjátszó Csoportjának, a nagybecskereki Madách Amatőr Színháznak és az újvidéki Európa Kollégium Színtársulatának.

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának különdíját, vendégszereplést a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja keretében a szabadkai Népszínház színpadán a kupuszinai Sturcz József Színjátszó csoport érdemelte ki.

A Kosztolányi Dezső Színház különdíját, vendégszereplést a KDSZ színpadán a bírálóbizottság az Európa Kollégium S.O.rS.ok című előadásának ítélte oda.

A Kosztolányi Dezső Színház különdíját, csoportos előadás-látogatást a KDSZ valamely előadására atemerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Ifjúsági Színjátszó Csoportja kapta a Kormányeltörésben című performance-ért és az Adai Színtársulata P.S. című előadásáért.

A zsűri a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színház-látogatási különdíját a bácsfeketehegyi Soma Színtársulatnakítélte oda a Kitty Flinn című előadásért.

A zsűri az Újvidéki Színház különdíját, csoportos előadás-látogatást a színház valamely előadására, a nagybecskereki Madách Amatőr Színháznakítélte meg.

A zsűri a Zentai Magyar Kamaraszínház különdíját, bérletet a Kamaraszínház előadásaira, a magyarkanizsai Mázlistáknakadományozta a Mázlista vagyok! című előadásért.

A Magyar Szó napilap egyéves előfizetését a tóbai Szántó Tivadar érdemelte ki Bakter szerepének megformálásáért a Petőfi Sándor Színjátszó Csoport Indul a bakterház című előadásában.

A Magyar Szó napilap egyéves előfizetését Petrás Gizella kapta, a topolyai Mara Amatőr Színház tagja, Lecsós és más szerepek megformálásáért a Rükverc című előadásban.

Ugyancsak a Magyar Szó napilap egyéves előfizetését kaptaa bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Színjátszó Csoportja az Elvámolt éjszaka című előadásért.

A Képes ifjúság egyéves előfizetését a zsűri Vásár Róbertnekadományozta a magyarkanizsai Mázlisták csoportjából a Mázlista vagyok! című előadásban nyújtott alakításáért.

A Hét Nap hetilap egyéves előfizetését Toldi István érdemelte ki, a rendőrtiszt bravúros alakításáért a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoport Egy bolond százat csinál című előadásában.

Szintén a Hét Nap hetilap egyéves előfizetését érdemelte ki Lackó Farkas Erzsébet Banya szerepéért a tóbai Petőfi Sándor színjátszó csoport Indul a bakterház című előadásában.

A Hét Nap hetilap különkiadványát Móricz Mirella és Salamon Lilla kapta a szenttamási Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja Liliomfi Színjátszó Csoportjából a Vásári komédiák című előadásban nyújtott alakításukért.

A zsűri a zEtna Kiadó könyvcsomagkülöndíját Oláh Tamásnakés a Gondolat-JelTársulatnak adományozza az Entrópia című dráma megírásáért.

Színészi-rendezői munkásságáért, és a társulaton belül betöltött formátumos jelenlétéért a Forum Könyvkiadó Intézet könyvcsomagkülöndíjáta szajáni Nagy Aleksz vehette át.

Színészi teljesítményének elismeréséül a Forum Könyvkiadó Intézet könyvcsomagkülöndíjában a szajáni Tóth Norbert részesült.

Az Életjel Kiadó könyvcsomagkülöndíját a kupuszinai Buják Mihálynak, Molnár Istvánnak és Molnár Józsefnek adományozta a zsűri.

A zsűri a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének Szép Szó tábor-különdíját, ingyenes részvételt a táborban ifj. Robotka Istvánnakadományozza Deák és Tengericsősz szerepéért a szenttamási Liliomfi Színjátszó Csoport Vásári komédiák című előadásában.

A zsűri a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének Szép Szó tábor-különdíját, ingyenes részvételt a táborban Hanyicz Patriknakadományozza Bendegúz szerepéért a tóbai Petőfi Sándor színjátszó csoportIndul a bakterház című előadásában.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség MadT-tábor különdíját, ingyenes részvételt a táborban Csuvik Viktornakadományozta, az Adai Színtársulat P.S. című előadásában nyújtott alakításáért.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség MadT-tábor különdíját, ingyenes részvételt a táborban Gusztony Endrénekadományozta, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Ifjúsági Színjátszó CsoportjánakKormányeltörésben című performance-ában nyújtott alakításáért.

A Tanyaszínház különdíját, az idei előadásban való részvételt a nagybecskereki Váci Nándor és Váci Zsolt kapták a Madách Amatőr Színház János vitéz című előadásában nyújtott színészi teljesítményükért.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet könyvcsomag különdíját adta Dragić Mariannának, a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszójának az Óz, a csodák csodája című előadásban kidolgozott szerepmegformálásáért.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet könyvcsomag különdíját adta Ábrahám Grétának, a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat Entrópia című előadásában nyújtott alakításáért.

A zsűri a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet könyvcsomag különdíját adta továbbá Csernai Pannának, a kupuszini Sturcz József Színjátszó Csoport Egy bolond százat csinál című előadásban nyújtott színészi játékáért.

A zsűri P.S. PRINT & DESIGN nyomda különdíját adományozta Velez Emiliának Liliomfi színjátszó csoportjának Vásári komédiák című előadásban nyújtott alakításért.

A zsűri P.S. PRINT & DESIGN nyomda különdíját adományozta Miklós Ágnesnek, a mi Rokon Ilonkánknak, az Adai Színtársulatból.

A zsűri P.S. PRINT & DESIGN nyomda különdíját adományozta Petró Ildikónak a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Ifjúsági Színjátszó Csoportjából, a Kormányeltörésben című performance-ában látott alakításáért.