2024. április 25., csütörtök

Érkezik az újvidéki Monopoly

A társasjáték készítésében az újvidékiek is részt vehetnek

A Monopoly népszerű társasjátéknak hamarosan megjelenik az Újvidék-ihlette verziója is, arról, hogy mi, pontosabban mely utcák, terek, épületek, intézmények, fesztiválok, események stb. kerüljenek a játékba, a város lakosai döntenek, adták hírül a Winning Moves vállalat képviselői a tegnapi sajtótájékoztatón.

A vállalat lényeges desztinációként ismerte fel Újvidéket, most pedig a polgárok feladata lesz, hogy kiválasszák a város arculatának meghatározó elemeit.

Egy hónapig szavazhatnak az újvidékiek (Fotó: Ótos András)

Egy hónapig szavazhatnak az újvidékiek (Fotó: Ótos András)

Lazar Vukotić, a Winning Moves vállalat igazgatója elmondta, hogy a legjobbakat szeretnék kiemelni a város jellegzetességei, a kultúra, a turizmus, a művészet, a sport, a kereskedelem és a fesztiválok terén egyaránt. Hozzátette, hogy a teljes kép kialakításában mindenképpen az itt élő polgárok véleménye a leginkább mérvadó.

Az már biztos, hogy az EXIT fesztivál is helyet kap a társasjáték egyik mezőjén.

– Nagyon örülünk, hogy az EXIT fesztivál azon rendezvények közé tartozik, amelyek támogatták a Monopoly Szerbia és az újvidéki változat létrejöttét, vagyis a világ egyik közkedvelt társasjátékának legújabb verzióját. Az EXIT immár 19 éve létezik, nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a legújabb generáció életében fontos szerepet tölt be a rendezvény, ezért gondoltuk, hogy a fesztivál szintén elfoglalhatja a tábla egyik mezőjét – mondta Bojana Kozomara, az EXIT fesztivál sajtófelelőse.

A Monopoly egyfajta metaforaként van jelen, a társasjáték a beruházás fontosságára irányítja a figyelmet – mondta Nemanja Milenković, az Újvidék 2021 Alapítvány igazgatója. Kiemelte, hogy a Monopoly nem ok nélkül választotta Újvidéket, hiszen e város világhírű fesztiválok helyszíneként van jelen, mindemellett az Európa Kulturális Fővárosa titulust viseli.

A társasjáték készítői értesítenek arról, hogy április 16-ától május derekáig a Facebookon (https://www.facebook.com/monopolyserbia/) szavazhatunk, döntsük el közösen, hogy a tábla 22 mezejére mi kerül! Az új társasjátékot szeptembertől lehet majd megvásárolni a boltokban.