2024. április 19., péntek

Ötletből valóság

Lehet jelentkezni az (agrár)vállalkozói innovációs versenyre

A zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány az idén is meghirdette a fiatal (agrár)vállalkozók számára az Ötletből valóság című innovációs versenyét. A vetélkedő szervezői elmondták, hogy mivel a kis- és középvállalatok alkotják az európai gazdaság gerincét, kulcsfontosságú munkahelyforrást jelentenek, továbbá számos innováció megalkotásában és piacra juttatásában vállalnak szerepet. Az alapítvány hozzá szeretne járulni a kis- és középvállalatok innovációs tevékenységének fejlesztéséhez, ezért második alkalommal szervezik meg a megmérettetést, amelyen középiskolás diákok és egyetemi hallgatók dolgozhatnak ki innovációs megoldásokat, üzleti elképzeléseket. A szervezők szerint a kezdeményezésük kiváló lehetőség a vajdasági (agrár)vállalkozói légkör erősítésére és a kapcsolatépítésre, a verseny ugyanis teret ad a kezdő és a már tapasztalattal rendelkező vállalkozók találkozására, tapasztalatcserére, partneri kapcsolatok kialakítására.

A versenyen 2-3 fős csapatok vehetnek részt. A verseny két fordulóban zajlik, a mottója az „útratervezés”. Az első fordulóban a csapatoknak ötlettervet kell kidolgozniuk, amelyben a következő kulcsszavakat kell felhasználniuk: agrárium, fenntarthatóság, innováció, egészség, energia, kommunikáció, piac, itt.

A csapatok a tervben be tudnak mutatni egy innovációs megoldást, új piaci lehetőséget, új termék kidolgozását, piacra juttatását, új célpiac meghódítását, marketingtervet, technikai-technológiai megoldásokat, új értékesítési módszerek bevezetését stb. A legjobb, legeredetibb, legkreatívabb terveket készítő csapatok meghívást kapnak a verseny döntőjére, illetve egy szakmai felkészítő napra, amelynek keretében a csapatoknak egy valós üzleti fejlesztési lehetőséget vagy problémát kell megoldaniuk. Ezt a döntőben szakbizottság előtt mutatják be. A verseny legjobbjai jutalomban részesülnek. Jelentkezni április 30-áig lehet, a mentori napot pedig május 5-én tartják meg. A verseny döntője június 2-án lesz.

Bővebb információt Kulcsár Sarolta programkoordinátornál kaphatnak az érdeklődők a +38160/099-1400-as mobilszámon.