2024. április 25., csütörtök

Otthonra talált a héttagú család

Az újvidékiek összefogásának köszönhetően a Đurkić család új otthonra talált a Kiszácsi utca 65. alatt

A Đurkić családnak átadták új otthonuk kulcsát, az eseményen jelen volt többek között Nada Kobac, az újvidéki polgármester tanácsadója is.

Az újvidékiek összefogásának köszönhetően a roma Đurkić család új otthonra talált. Đurkićékat tavaly áprilisban költöztették ki a városi buszok limáni végállomásához és a folyamőrség gépparkjának közelében lévő, kartonlapokból összetákolt házféleségből. 1

Az újvidékiek összefogásának köszönhetően a roma Đurkić család új otthonra talált. Đurkićékat tavaly áprilisban költöztették ki a városi buszok limáni végállomásához és a folyamőrség gépparkjának közelében lévő, kartonlapokból összetákolt házféleségből. 1

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A megsegítésük érdekében megszervezett humanitárius akció keretében az újvidékiek összesen 1.125.000.00 dinárt gyűjtöttek össze. Az önkormányzat is segített, így az otthon nélkül maradt, héttagú Đurkić családnak ismét fedél van a feje fölött. Az összegyűlt pénzösszegből sikerült egy 60 négyzetméteres házat vásárolni számukra, és biztosítani a gyermekek további iskoláztatását.

– Az újvidéki önkormányzat csatlakozott a humanitárius akcióhoz. Az újvidéki polgármester kezdeményezésére, és a társadalmilag felelős vállalatok segítségével, sikerült mindent megtenni annak érdekében, hogy a Đurkić család új otthont kapjon. Szeretném megköszönni minden egyénnek és vállalatnak azt, hogy bekapcsolódtak a Novi Sad Egyesület akciójába, valamint azt, hogy megértették és eleget tettek Miloš Vučević polgármester felhívásának. A médiának is külön köszönettel tartozunk, mindannyian összefogtunk annak érdekében, hogy a Đurkić család új otthont kapjon. A legnagyobb hála azokat illeti meg, akik elkezdték a humanitárius akciót, a Žarko Zrenjanin Általános Iskola tanulói megmutatták, hogy az önzetlenség és a segítőkészség a legfontosabb tulajdonságok. Az újvidékiek most tanúbizonyságot tettek arról, hogy önzetlenek, és hogy szívesen segítenek polgártársaikon – magyarázta Kobac.

A Đurkić család beköltözésénél jelen voltak a Žarko Zrenjanin Általános Iskola tanulói és tanárai, ők kezdeményezték a humanitárius akciót, és segítettek a terv  lebonyolításában. A tanulók azért kezdeményezték az akciót, mert a fedél nélkül maradt Đurkić család az utcán maradt volna, a gyerekek pedig a Szociális Központ védenceivé váltak volna segítség nélkül, annak ellenére, hogy a Žarko Zrenjanin Általános Iskola kitűnő tanulói.

Goran Bajšanski, a Novi Sad Egyesület elnöke köszönetet mondott a Žarko Zrenjanin Általános Iskola tanulóinak és az osztályfőnököknek, majd hangsúlyozta: a polgárok összefogtak, hogy segítsenek egy olyan roma családnak, amelyik mindent megtett annak érdekében, hogy gyermekeiket jó útra térítse. Bojana Đurkić elmondta, nagyon elégedettek, majd köszönetet mondott az újvidéki önkormányzatnak, Goran Bajšanski igazgatónak, a tanulóknak, szüleiknek és a tanároknak, mindenkinek aki segített abban, hogy családukat ne válasszák szét.