2024. március 28., csütörtök

Új vezetőséget neveznek ki a VKV élére

Mára összehívták az újvidéki képviselő-testület ülését, amelyen – egyéb napirendi pontok mellett – kinevezik a Városi Közlekedési Vállalat (VKV) új vezetőségét, illetve elfogadják a jelenlegi menedzsment lemondását.

A pénteki képviselő-testületi ülésen leváltják a régi, majd kinevezik a VKV új vezetőségét, illetve számos területrendezési terv meghozataláról, módosításáról is döntenek (Ótos András felvétele)

A pénteki képviselő-testületi ülésen leváltják a régi, majd kinevezik a VKV új vezetőségét, illetve számos területrendezési terv meghozataláról, módosításáról is döntenek (Ótos András felvétele)

A VKV-ban az utóbbi időben egyre nőtt a feszültség, a dolgozók már sztrájkoltak is, és mivel elégedetlenek a jelenlegi vezetőség munkájával, követelték Milan Stanivuković igazgató lemondását. Előzőleg az igazgatóbizottság két tagja már lemondott.

A városi parlament ezenkívül megvitatja a tavalyi befektetésekről szóló jelentéseket, valamint számos területrendezési terv meghozatalára, illetve módosítására vonatkozó beterjesztést is.

A mai ülésen kinevezik az Egyetemisták Jogvédelmi Intézetének az új igazgatóját, Slavica Petrović eddig megbízott igazgatóként tevékenykedett, az új poszt is az övé. Döntést hoznak továbbá a városi tanács két tagjának odaítélt jubileumi díj kifizetéséről, a két díjazott Aleksandar Kravić és Dalibor Rožić.

Egyelőre csak találgatások folynak arról, hogy ki lesz a VKV új vezetőségében. A huzamosabb ideje tartó, rossz gazdálkodás és működés miatt a VKV dolgozóinak egy része felháborodása jeléül figyelmeztető sztrájkot tartott, majd általános sztrájkkal fenyegették meg a vezetőséget. A dolgozók elégedetlensége miatt március derekán lemondott Milivoje Vuković, az igazgatóbizottság elnöke, valamint Mladen Dobrić, az igazgatóbizottság tagja.

Az ellenzék várhatóan parázs vitát folytat majd a VKV-ról, a többi napirendi pont körül azonban nem várható túl sok vita. A tanácsnokok elé kerülnek a közvállalatok 2017. évi befektetéseiről szóló jelentések, valamint egyes kommunális tevékenységek megvalósítási jelentései, illetve a Lakhatási Ügynökség és a Környezetvédelmi Alap jelentései.

A 021.rs hírportál beszámol arról, hogy a tanácsnokok ma megvitatják a városi ombudsman, valamint az újvidéki ügyészség munkájáról szóló jelentéseket is. Az elmúlt év folyamán 661 polgár fordult a városi ombudsmanhoz, és ez miatt 170 eljárást indítottak. Az újvidéki ügyészség munkájával kapcsolatban kisebb összetűzés várható, mert egyre több a kutyaharapásos per a városban, és akkora összegeket kell kifizetni a polgároknak, amely állítólag meghaladja a városi büdzsé „lehetőségeit”.

A városi honatyák ezenkívül döntést hoznak ma számos területrendezési terv meghozataláról vagy módosításáról, illetve a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény új, elektronikus beiratkozási rendszeréről. A tanácsnokok megvitatják azt az indítványt is, amelynek elfogadásával az újvidékieknek jogukban állna évente véleményezni a Čistoća közvállalat működését.

A városi parlament a felsoroltakon kívül döntést hoz pár új utcanév elfogadásáról, valamint szavaznak az újvidéki iskolák vezetőségében történő kádercserékről is.