2024. március 29., péntek

Több példányban vigyenek magukkal önéletrajzot

Harminc munkaadó és négyszáz szabad munkahely várja az érdeklődőket a pénteki állásbörzén

A Nemzeti Foglalkozási Szolgálat szabadkai fiókintézete pénteken a Galleria Hotel átriumában 10 és 14 óra között állásbörzét szervez.

– Eddig harminc munkaadó erősítette meg részvételét az állásbörzén, és egyelőre négyszáz szabad munkahely van meghirdetve. Keresnek tanácsadót banki ügyfeleknek, könyvelőt, értékesítőt, operátort papírárukhoz, minőség-ellenőrzéshez és szigetelőáruk értékesítéséhez, munkatársakat hívásközpontba. Mivel lassan elkezdődik a turistaszezon, Palicson keresnek szállodai takarítókat, recepciósokat, pincéreket, szakácsokat. Ezenkívül futárokat, sofőröket minden gépjármű-kategóriához, biztosítási tanácsadókat, villanyszerelőket, lakatosokat, szobafestőket, pékeket, okleveles jogászokat. Lesznek munkahelyek mozgássérültek részére is. Elmondható, hogy az állásbörzén igen széles kínálat lesz munkahelyekből, ahol mind az első, mind a hetedik szakmai fokozattal rendelkező álláskereső találhat magának munkahelyet – mondta el kérésünkre Verica Vujadinović, a szolgálat szabadkai fiókintézete munkaközvetítő és karriertervezési osztályának vezetője, hozzátéve, hogy a szolgálat szabadkai fiókintézete immár harminckilencedik alkalommal szervez állásbörzét.

(Archív felvétel)

(Archív felvétel)

Az osztályvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az állásbörzén csak szabadkai munkaadók jelennek meg, de ez nem azt jelenti, hogy csak szabadkai álláskeresők vehetnek rajta részt. A környező településekről – Topolyáról, Kishegyesről, Magyarkanizsáról, Zentáról és Zomborból – is várják az álláskeresőket. Ezenkívül nem csak munkanélküliek jöhetnek el az állásbörzére, hanem olyanok is, akik munkahelyet szeretnének váltani.

– Minden álláskereső több példányban hozzon magával szakmai önéletrajzot, és több helyre adja be jelentkezését. Azt tanácsolom, hogy amikor átadják önéletrajzukat, beszélgessenek el a munkaadóval. Kérdezzenek rá, hogy mit takar egy munkakör, mit vár el a leendő munkavállalótól a munkaadó. Feltétlenül kérjenek telefonszámot. Az állásbörze után két-három héttel hívják fel a munkaadót és érdeklődjenek, hogy mikor kerül sor állásinterjúra, vannak-e esélyeik a munkahely betöltésére, vagy próbálkozzanak máshol. Minden álláskeresőnek azt tudom mondani, hogy aktívan keresse a munkát – tanácsolta Verica Vujadinović.

Az érdeklődők a szolgálat irodájában, a Szabadság tér 3/3 szám alatt a 71-es irodában jelentkezhetnek személyesen, e-mailben a verica.vujadinovic@nsz.gov.rs címen, illetve telefonon a 024/644-624-es vagy a 064/80-27-459-es számon.