2024. március 29., péntek

Sportnap az egész családnak

A szabadkai Active Kids sportegyesület április 21-én, szombaton 9 és 12 óra között családi sportnapot szervez. A rendezvény helyszíne a város központjában lévő Szabadság tér lesz. Lapunk kérdésére Nagy Csaba, az Active Kids elnöke elmondta, hogy a rendezvény keretén belül megrendezésre kerülő Active Kids futóversenynek már van némi hagyománya, immár harmadik alkalommal kerül rá sor, viszont most új formában szervezik meg, még több kihívással, még színesebb programmal.

– A jelentkezőket tíz sportfeladat várja, és amennyiben ezeket sikerül teljesíteniük, részt vehetnek az Active Kids futóversenyen. A feladatok nem túl nehezek, ügyességet, pontosságot, gyorsaságot igényelnek, és a szülők, nagyszülők is segíthetnek a pecsétek megszerzésében. A befutók éremmel és a támogatók által biztosított ajándékcsomaggal gazdagodnak – fogalmazott Nagy Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy ezúttal babakocsis futamra is sor kerül.

Az érdeklődők a rendezvényre az Active Kids Facebook-oldalán jelentkezhetnek április 20-áig. A 0–2 évesek a babakocsis futamokon vehetnek részt, míg a 2–10 évesek az életkoruknak megfelelő távon versenyeznek.

A részvétel ingyenes.