2024. április 20., szombat

A tutaj (még) a tóban van

A sok vitát kiváltó nagybecskereki vízi szórakozóhely továbbra is a Hármas számú Béga-tóban van, a bíróság épületénél – annak ellenére is, hogy a Városi Tanács döntése értelmében, 15 napon belül, vagyis legkésőbb március utolsó hetében el kellett volna távolítani a vízből.

A Városi Tanács döntése értelmében, hogyha a tulajdonos a határidőn belül nem távolítja el a tutajt, akkor azt az önkormányzat távolítja majd el, értelemszerűen a beruházó terhére. Egyelőre nem tudni, hogy erre mikor kerül(hetne) sor.
A nagybecskereki polgárok és Nikola Novaković beruházó viszálya 2013 óta tart, amikor is a vendéglős úgy döntött, hogy vízi szórakozóhelyet épít a Béga-tóra. A Kisamerika helyi közösség polgárai fizikai ellenállást tanúsítva egy időre leállították az építkezést, de a bíróság később mégis arra a megállapításra jutott, hogy a beruházónak megvannak a munkálatokhoz szükséges engedélyei. Így aztán a három évig tartó pereskedés után mégis a tóra került a tutaj. A létesítmény azonban nem készült el 2017. december 31-éig, a törvényszabályok módosításával pedig ez év január elsejétől már nincs érvényben az erről szóló korábbi szerződés.
A beruházó arra hivatkozik, hogy tekintettel arra, hogy annak idején megvolt minden engedélye, ezért kártérítési pert helyezett kilátásba.