2024. április 24., szerda

A magyar költészet napján

A Zentai Alkotóházban A mindenség eszmélete című rendezvénnyel emlékeztek meg a magyar költészet napjáról.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kék Cinkék irodalmi csoportja és vendégei által előadott zenés-verses összeállításban Csík Mónika, József Attila, Kopré József, Cs. Simon István, Bogdán József, Tóbiás Krisztián és más klasszikus, illetve kortárs költők versei hangzottak el Balunovity Anna, Habram Csenge, Jaksa Dominika, Dupák Fanni Kaleidoszkóp-díjas versmondó, Tóth Lívia és Kónya Sándor versénekes előadásában.

Tóth Lívia, a hangulatos műsor rendezője lapunknak elmondta, hogy elsősorban vajdasági és a Kárpát-medence területén élő költők versei közül válogattak, a műsort pedig három részből építették föl, amelyek az ember életútját követik végig: a gyermekkor szépségeire, a felnőttkorra és az időskor kérdéseire fókuszálnak.

Az összeállítás főpróbáját Csókán tartották meg, ahol nagy siker kísérte a versmondók előadását, és a közönség Zentán is vastapssal köszönte meg a szép műsort.

A résztvevőket Perpauer Attila, a zentai önkormányzat művelődésért és oktatásért felelős tagja is köszöntötte, aki a magyar költészet napjáról szólva a versek népszerűsítésének a fontosságára hívta föl a figyelmet.