2024. április 26., péntek

Negyvenéves működését ünnepli az Agapé Kiadó

Szombaton 10 órai kezdettel fennállásának 40. évfordulóját ünnepli az Agapé ferences kiadó.

A Dusán cár utca 4. alatti Ferences Rendház keretében működő Bonaventurianum Kollégium előadótermében a

10 órakor kezdődő ünnepségen dr. Harmath Károly OFM házfőnök, az Agapé Kiadó alapítója, Ilija Vrdoljak OFM, a zágrábi ferences rendtartomány tartományfőnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár mond köszöntő beszédet. Utána négy előadás következik. 10.45-kor dr. Harmath Károly A jó szándéktól a digitális kapuig címmel dióhéjban szól az Agapé Kiadó történetéről. 11 órai kezdettel Szabó Judit szerkesztő, történész A szavak varázsával egyengetni Krisztus útját címmel az Agapé-kiadványokról beszél. 11.30-kor dr. Csáky S. Piroska nyugalmazott egyetemi tanárnő áttekinti a Trianon utáni magyar keresztény irodalmat Vajdaságban. Délben Dragan Muharem atya, a Zvonik horvát nyelvű katolikus lap volt főszerkesztője a helyi katolikus sajtó jövőjéről tart előadást.

A koncelebrációs hálaadó szentmise a ferences templomban a hívek részvételével 13 órakor kezdődik. A főcelebráns dr. Német László SVD nagybecskereki püspök, a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia elnöke. A zenei szolgálatot az újvidéki Kapisztrán ferences ifjúsági kórus vállalta.

A szentmise után barátkozás lesz a Bonaventurianumban. A szervezők szeretettel várják a rendezvényre a könyv iránt érdeklődőket.