2024. április 25., csütörtök

Hatvan férőhely magyar nyelven tanulóknak

Magyar nyelven műépítész, falfelület-dekoratőr és keramikus–terazzókészítő–kályhás szakok nyílnak a Politechnikai Iskolában
Sok volt az érdeklődő a nyílt napon (Fotó: Gergely Árpád)

Sok volt az érdeklődő a nyílt napon (Fotó: Gergely Árpád)

A szabadkai Politechnikai Iskolában csütörtökön délelőtt nyílt napot szerveztek a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók, valamint szüleik részére. Az iskolaudvarban fogadták az érdeklődőket, majd a könyvtár és az internetsarok bemutatását követően levetítették az iskola bemutatkozó kisfilmjét. A jövendőbeli középiskolásoknak és szüleiknek szerb, magyar és horvát nyelven is alkalmuk nyílt beszélgetniük a tanárokkal és az iskola tanulóival az iskolával, szakokkal, programokkal és a beiratkozással kapcsolatos kérdésekről.

A beiratkozási tudnivalókról lapunknak Arančić Dancsó Gyöngyi, az iskola igazgatóhelyettese nyilatkozott.

Arančić Dancsó Gyöngyi (Fotó: Gergely Árpád)

Arančić Dancsó Gyöngyi (Fotó: Gergely Árpád)

– Az idén két szakot nyitunk magyar nyelven építőipari és földmérői szakon. A négyéves műépítész-technikusi szakra 30 diákot veszünk fel. Hároméves képzésen a falfelület-dekoratőr és a keramikus–terazzókészítő–kályhás szakokon 15–15 diák tanulhat majd magyar nyelven. Örömömre szolgál, hogy sok az érdeklődő a nyílt napon. Ami a hároméves szakmunkásképző szakokat illeti, folyamatosan keresik ezeket a szakmunkásokat az építőiparban, a képzés befejezése után a tanuló akár azonnal munkába állhat. Az iskola másik három szakterületén az idén nem nyílik magyar nyelven szak – mondta Arančić Dancsó Gyöngyi.

Bővebb tájékoztatás az iskola honlapján (http://www.politehnickasu.edu.rs) kapható.