2024. április 25., csütörtök

Danilović pompás rajtja

Olga Danilović kéthetes játékszünetet tartott a sikeres Santa Margherita-i fellépés után, és kedden este Isztambulban volt pályán a 60 ezres női ITF-torna 1. fordulójában. A 17 éves szerb teniszezőnőnek nem jelentett gondot a sokkal tapasztaltabb és valamivel magasabban rangsorolt francia Jessika Ponchet, a győzelem pedig újabb 10 hely haladást jelent a ranglistán. Danilović a 2. fordulóban a 32 éves török Pemra Özgennel játszik, akitől kezdőként két éve kikapott, most viszont alkalmat láthat a visszavágóra, amivel további 7 ponttal gyarapíthatná pontjai számát.

Miomir Kecmanović nem volt képes arra, hogy a houstoni torna 1. fordulójának meccsén veszélyeztesse az amerikai Ryan Harrison legerősebb fegyverét, az adogatást. Az amerikai 11 ászt ütött, a 18 éves szerb pedig hat kettős adogatási hibával rontotta saját esélyét.

A barlettai challenger 1. fordulóján Nikola Milojević verekedett át, hisz nem kis meglepetésre legyőzte az első helyen kiemelt olasz Marco Cecchinatót. Nem járt sikerrel a magyar Piros Zsombor és a szerencsés veszteskén táblára jutott Marko Tepavac. Előbbi simán kikapott az olasz Andrea Giannessitől, utóbbi pedig nagyobb ellenállást tanúsított, mégsem volt elég jó a portugál Gastão Eliashoz képest.