2024. április 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Goncsarenko hisz a csodában

Több kulcsemberére sem számíthat a CSZKA ellen Arsène Wenger, az Arsenal menedzsere, aki fél lábbal már az Európa-liga elődöntőjében érezheti csapatát, miután Londonban 4:1-re verték az oroszokat. A kidőltek sorában van Santi Cazorla, a spanyol középpályásnak kisebb sebészeti beavatkozásra volt szüksége; Henrikh Mkhitaryan a jelek szerint jó pár hétig elhúzhatja majd a hétvégén a Southampton ellen összeszedett térdsérülését – Wenger elmondása szerint a legjobb esetben a május közepén esetleges El-döntőben játszhat újra az örmény, ha bejutnak –, David Ospina hálóőr pedig bokahúzódást szenvedett.

Viktor Goncsarenko, a CSZKA vezetőedzője elárulta, bár minden adat és az odavágó eredménye is ellenük szól, még bízik a feltámadásban: „Ha hit és önbizalom nélkül játszunk, jobb, ha ki sem megyünk a pályára. Csak akkor léphetünk az elődöntőbe, ha elhisszük, hogy képesek vagyunk a fordításra” – próbálta tüzelni legénységét a fehérorosz, míg egyik rutinos hátvédje, Alekszej Berezucki a Roma minapi bámulatos, Barcelona elleni fordításából igyekezett erőt meríteni – ők éppúgy 4:1-es hátrányból várják a visszavágót. „Nincs sok esélyünk a csodatételre, de a labdarúgásban történnek csodák. Persze az Arsenal rendkívül motivált lesz, hiszen az El-győzelemmel egyenes ágon bejuthatnak a jövő évi BL-be” – magyarázta a tapasztalt centerbekk.

Mindenkinek fordítania kell

Nem tartja lefutottnak a Sporting elleni párharcot Diego Simeone, az Atlético Madrid szakvezetője. A stratéga nyilatkozatában rámutatott, a portugálok csapata egységes, épp ezért kemény próba elé fogják állítani fiait a hazai 2:0-s siker után. „A szurkolóik valószínűleg parázs hangulatot keltenek majd az arénájukban, nagyon okosan kell játszanunk. Fontos, hogy kétgólos előnnyel utazunk Lisszabonba, és olyan színvonalat kell nyújtanunk, mint amit otthon mutattunk” – hangsúlyozta Simeone.

A hátralévő két visszavágón is a párharc állásának megfordítására kényszerül a házigazda. Salzburgban az osztrák kirakatcsapatnak a 4:2-es római vereség után legalább két góllal kell megvernie a Laziót, míg a Marseille-nek bármilyen arányú győzelem elég lehet a Lipcse ellen a továbbjutáshoz – 1:0 esetén hosszabbítás következne.