2024. április 16., kedd
NŐI LABDARÚGÁS – VB-SELEJTEZŐK

Magyar győzelem Zadarban

Két nap szünetet követően hétfőn és kedden újra nagyüzem volt Európában a női válogatottaknál, április 9-én és 10-én ugyanis újabb tizenhárom vb-selejtező mérkőzést játszottak le a kontinensen. A játéknap jól sikerült a magyar és a szerb válogatottnak is, hiszen mindkét csapat idegenben tudta begyűjteni a három pontot. A Zadarban pályára lépő magyar együttes a 84. percben Vágó Fanni (2) és Jakabfi Zsanett góljaival már 3:0-ra vezetett, a horvát csapatnak csak a bírói ráadás 4. percében sikerült szépítenie. Markó Edina kiválasztottjainak ez volt az első győzelmük a 2019-es franciaországi világbajnokság selejtezőiben, a magyar hölgyek eddig egy döntetlennel és négy vereséggel a 4. csoport utolsó helyén álltak, ahonnan most a három pontnak köszönhetően sikerült elmozdulniuk.

A néhány nappal korábban Ausztriában pontot szerző szerb válogatott a papírformának megfelelően nyerni tudott Izraelben, a Ramat Gan városában lejátszott selejtező egyetlen találatát a középpályás Milica Stanković szerezte a 65. percben.

A napokban kialakult az idén nyáron Svájcban megrendezésre kerülő női U19-es Európa-bajnokság nyolcas mezőnye is, melynek nem lesz tagja sem a magyar, sem pedig a szerb válogatott. A Turtóczki Sándor által irányított magyar válogatott hazai környezetben próbálta meg kivívni a kijutást a kontinensviadalra, a svéd és a holland együttes azonban túl nagy falatnak bizonyult a piros mezesek számára. A szerb nemzeti csapat, melynek keretében ott volt a Magyarkanizsa labdarúgója, Milana Knežević is, már jobban teljesített a selejtezők 2. körében, a szerbiai lányok előbb a házigazda Portugáliát verték 2:0-ra, majd Walesnél is jobbnak bizonyultak 3:1 arányban. Az utolsó fordulóban Allegra Poljakék így egy igazi ki-ki meccset vívhattak az addig szintén két győzelmet jegyző dán válogatottal, amely a 2. félidőben szerzett gólokkal 2:0-s győzelmet aratott, így a skandináv gárda jutott ki a svájci Eb-re.