2024. március 28., csütörtök

Fucsovicsék a cseheket fogadják

Magyarország válogatottja Csehországot, Szerbia pedig Indiát látja vendégül a Davis-kupa világcsoportjának minősítőjében, amelynek meccseit az idei sorozat elődöntőjével egyidejűleg, szeptember 14-e és 16-a között rendezik meg. Szerbia a tegnapi londoni sorsoláson kiemelt volt, és a ranglistán 20. Indiát kapta, Magyarországnak pedig a kiemeltek közül a 15. helyezett Csehország jutott. Papíron a szerbek és a csehek az esélyesek, de ha utóbbiak esetleg Berdych nélkül állnak ki, Fucsovicsék számára nem lesz elérhetetlen a világcsoport.

A minősítő párjai: Argentína–Kolumbia, Nagy-Britannia–Üzbegisztán, Ausztria–Ausztrália, Svájc–Svédország, Szerbia–India, Kanada–Hollandia, Magyarország–Csehország és Japán–Bosznia.

A mexikóvárosi challengeren Peđa Krstin három játszmában nyerte meg a szerb rangadót Danilo Petrović ellen, a második fordulóban pedig az ecuadori Quiroz és a bosnyák Šetkić meccsének továbbjutójával találkozik.

Az olasz Barlettában Piros Zsombor a challenger 1. fordulójában az olasz AndreaGiannessivel találkozik, és szerencsés vesztesként táblára jutott Marko Tepavac is, akinek a portugál Gastão Elias lesz az első ellenfele.

A luganói női torna rajtját az eső rontotta el, a megkezdett hat találkozóból a tegnap kora délutáni órákig egyet sem sikerült befejezni.