2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Zidane nem bízza el magát

Juve-csodára lenne szükség Madridban
A bajorok felszabadultan készültek a meccsre (Fotó: Beta/AP)

A bajorok felszabadultan készültek a meccsre (Fotó: Beta/AP)

Keményen nyilatkozott a ma esti, Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készülő Zinédine Zidane. A Real Madrid vezetőedzője a hétvégi, Atlético elleni ligameccset követően (1:1) leszögezte, korántsem szabad elhinniük, hogy a torinói 3:0-s sikerrel máris az elődöntőbe jutottak, s elutasította a riporteri felvetést, miszerint a trófea egyértelmű esélyesei lennének: „Hajtanunk és koncentrálnunk kell, semmi másra nem gondolhatunk. Nagyon sokan egyfajta illúzióban élnek, mintha máris elődöntősök lennénk. Nem szabad így hozzáállnunk a szerdai visszavágóhoz, a Juventus próbára fog tenni minket” – figyelmeztetett az óvatos edző, akinek a Zebrák ellen két fontos hiányzóval kell számolnia: Sergio Ramos az odavágón „sárgult be”, Nacho pedig bokasérüléssel küzd.

Legalább háromgólos győzelmet kell aratnia a Bernabéuban a Massimiliano Allegri vezette Juventusnak. A tréner néhány nappal a kijózanító hazai pofon után már optimistább hangot ütött meg – Torinóban, közvetlenül a meccs után még úgy vélekedett, semmi esélyük sem maradt. Allegri újabban már azt mondta, még nem dőlt el a párharc, és az Öreg Hölgy egy klasszis teljesítménnyel kiejtheti a madridi címvédőt: „Nem sok kifogást kereshetünk egy ilyen odavágó után, bár az első órában jobb focit játszottunk, mint a tavalyi cardiffi fináléban. Az energiánk utolsó morzsáit is ki kell sajtolnunk magunkból, csúcsteljesítményt kell nyújtanunk a világ figyelő szeme előtt” – tüzeskedett a stratéga, akinek egyébként a legfájóbb hiányzója az egyik legjobb csatára, Paulo Dybala lesz, aki a múlt héten két sárgával állíttatta ki magát.

Bayern: ünneplés után továbbjutás?

Ahogy a Realé, úgy a Bayern továbbjutása is papírformának tűnik első ránézésre, bár a Sevilla elleni párharc első felvonásán a torinóinál jóval szorosabb eredmény, 2:1-es bajor győzelem született. Jupp Heynckes csapata, amely a hétvégén – az európai topligákban elsőként – országos bajnoki címet ünnepelt, Jesús Navas öngóljával és Thiago Ancantara találatával verte a Sevillát, így Sarabia gólja soványka reményt hagyott meg az andalúzoknak. A Sevilla ráadásul a hétvégi bajnokin 4:0-s vereségbe futott bele a Celta ellen Vigóban, s így nem a legjobb hangulatban készülhetnek a meccsre, amellyel megmenthetik a szezonjukat – ellenkező esetben azt rebesgetik, búcsúzhat a kispadtól Vincenzo Montella vezetőedző.