2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Guardiola: Tökéletes játékra lesz szükség

Megfordíthatja-e a City az angol negyeddöntőt?
Túljárhat-e kollégája eszén? Előtérben Pep Guardiola, háttérben az első meccs hőse, Jürgen Klopp (Fotó: Beta/AP)

Túljárhat-e kollégája eszén? Előtérben Pep Guardiola, háttérben az első meccs hőse, Jürgen Klopp (Fotó: Beta/AP)

Bravúros mérkőzésre lehet számítani a ma esti Bajnokok Ligája-játéknap angol negyeddöntőjén, amelynek keretében a Manchester City a Liverpoolt fogadja. A Városiak a múlt héten meglepetésre sima, 3:0-s vereséget szenvedtek az Anfielden, így most jócskán meg kell küzdeniük azért, hogy egyáltalán legyen esélyük kiharcolni az elődöntős részvételt.

Az első gól fontosságára mutatott rá a beharangozó sajtótájékoztatón Pep Guardiola, a City menedzsere: „A továbbjutáshoz tökéletes teljesítményre lesz szükségünk. Sok helyzetet kell kialakítanunk, miközben nem szabad a kapunk közelébe engedni az ellenfelet. 90 perc áll a rendelkezésünkre, ami alatt különösen fontos lesz, hogy mi szerezzük az első gólt” – vázolta a helyzetet a spanyol sztáredző, rámutatva, egy BL-meccsen nagy jelentősége lehet a lendületnek, aminek köszönhetően a Pool múlt héten húsz perc alatt triplázott ellenük.

Könnyen lehet, hogy nem számíthat leggólerősebb játékosára, Mohammed Salah-ra Jürgen Klopp, a Mersey-partiak edzője. Az egyiptomi labdarúgó, aki a liverpooli találkozó első gólját lőtte, kisebb combhúzódással küzd, a német stratéga szerint az utolsó pillanatban dől el, pályára léphet-e. „A meccs előtti edzésen fog eldőlni a kérdés” – kommentálta a helyzetet Klopp, aki egyébként elárulta, izgatottan várja a mérkőzést, amelyen igyekeznek megvédeni előnyüket a világ egyik legjobbja ellen. „Ismerjük az erősségeiket és a gyengeségeiket egyaránt. Ha esetleg mi kapjuk az első gólt, továbbra is nyugodtnak kell maradnunk. De nem a védekezésre fókuszálunk, szeretnénk megismételni a liverpooli első félidőt” – adta meg a receptet Klopp.

Di Francesco: Harcolnunk kell

Bár nehéz helyzetben látja csapatát, egyelőre nem adta fel a küzdelmet Eusebio di Francesco, a Roma vezetőedzője, aki csapatával a múlt héten 4:1-es vereséget szenvedett a Barcelona elleni negyeddöntő-odavágón a Camp Nouban. Az olasz szerint túl sok egyéni hibát vétettek a két öngóllal megpecsételt találkozón, s a vereség még a Bologna elleni hétvégi bajnokin is éreztette hatását, hiszen tanítványainak túl sokat járt az eszük a Barca elleni visszavágón. „Harciasnak kell lennünk, mindazonáltal tudjuk, hogy rendkívül nehéz lenne megfordítani a Barcelona előnyét – nyilatkozta az edző nem túl optimistán. – Hinnünk kell magunkban, eltökélten és büszkén kell a pályára lépnünk, és a barcelonai meccs pozitív élményeiből kell kiindulnunk” – tette hozzá.