2024. április 17., szerda

Kölcsönt venne fel a tartomány

Korábbi határozatával összhangban nyilvános felhívást tett közzé a tartományi kormány annak a kereskedelmi banknak a kiválasztása érdekében, amelynél 1,6 milliárd dináros kölcsönt venne fel egészségügyi és vízgazdálkodási nagyberuházásokra.

A kormány a felhívásban közölte, hogy a legalacsonyabb fix, effektív kamatlábat meghatározó bank ajánlatát fogadja el, ha pedig két egyforma ajánlatot kap, közvetlenül tárgyal a bankok képviselőivel. Euró alapú bankkölcsön esetében legfeljebb 3, dinár alapú kölcsön esetében pedig legtöbb 3,5 százalékos effektív kamatot tud elfogadni. A bankkölcsönt hat évre venné fel, egyéves türelmi idővel.

A pénzt részletekben hívná le, a beruházási ütemtervvel és a kölcsönről szóló szerződéssel összhangban. A bankoknak kiírt nyilvános felhívásra május 8-áig lehet jelentkezni.

A bankhitelre – mint korábban a kormány sajtóirodája közölte – azért van szükség, hogy segítsék az egészségügy fejlődését a tartományban, valamint hogy karbantartsák a vízgazdasági létesítményeket. A legfontosabb teendők egyike a Bácskai Nagycsatorna rendbetétele.