2024. március 28., csütörtök

Seehofer: a CSU gratulál Orbán Viktornak a választási győzelemhez

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a nagyon magas választási részvételi arány mellett elért nagyon jelentős győzelméhez - mondta Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter hétfőn Münchenben.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök

Horst Seehofer bajor miniszterelnök

Pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.
Kiemelte, hogy a CSU és ő személyesen is mindig kitartott a magyar kormányfővel ápolt partneri kapcsolat mellett, és ez továbbra is így lesz. Mint mondta, Orbán Viktor a kommunista diktatúrával szembeni ellenállás harcosai közé tartozott, és a lakosság többször világosan kifejezte a bizalmát iránta. Ennek a bizalomnak "nincs erősebb visszaigazolása, mint a siker a választóurnánál".
"Csak azt tudom tanácsolni az EU-nak, hogy próbáljon meg ésszerű kétoldalú kapcsolatot kialakítani tagállamaival, különösen a kisebbekkel, mint Magyarország". "Mindig is helytelennek tartottam a gőg és a gyámkodás politikáját" - mondta Horst Seehofer.