2024. április 20., szombat

Magyarkanizsai kistehetségek

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács VI. Vajdasági Tehetségnapján magyarkanizsai diákok is részt vettek. A rendezvényen a kiemelkedően tehetséges magyar anyanyelvű diákokat díjazták.

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából négy tanuló pályázott, közülük a 7. és 8. osztályosok kategóriájában ketten nyerték el a Kistehetség díjat.

Lázár Anna 7. b osztályos tanuló a társadalomtudományok, magyar és idegen nyelv kategóriában bizonyult a legjobbnak.

– Akármilyen megmérettetésről van szó, alapos felkészülést igényel. Alsó tagozatosan még nem állt rendelkezésemre túl sok lehetőség, és gondolni sem mertem volna, hogy egyszer épp az anyanyelvi versenyeken fogok remekelni. Most viszont örülök, hogy kitartottam, és próbálok kemény munkával sikereket elérni. A Kistehetség díj számomra azt jelenti, hogy megbecsülnek, emellett megmutatja, hogy megérte dolgozni. Hálás vagyok az osztályfőnökömnek, Simonyi Gyöngyi tanárnőnek, hogy segített a magyar nyelv ápolásában – nyilatkozta Anna.

Kálmán Ádám szintén a 7. b osztály diákja, a zeneművészeti kategória díjazottja lett:

– Nem szándékoztam jelentkezni erre a pályázatra, az osztálytársaim ajánlották. Mikor kiderült, hogy én is nyertem, nagyon örültem neki. Mivel zenei kategóriában pályáztam, ezért már aznap elkezdtem gyakorolni a darabomat, ugyanis felkértek, hogy a díjkiosztón zongorajátékommal tegyem még ünnepélyesebbé a rendezvényt. A tanárnőmmel, Ferenc Krisztinával keményen dolgoztunk rajta. Nem szoktam izgulni a fellépések előtt, de tudtam, hogy itt bizonyítani kell. Nagyon sokat jelent nekem ez a díj, a felkészítőm és a szüleim is nagyon örültek neki – mondta Ádám.