2024. április 25., csütörtök

Család, nemzet, munka

A vasárnapi választás tétjéről Tiszaszentmiklóson

A vasárnapi anyaországi parlamenti választás és a szavazás tétje volt a témája a tiszaszentmiklósi katolikus parókián szerdán este megtartott lakossági fórumnak.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

Törtei János, a községi tanács tagja az előadókat (Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Kormányos László tartományi képviselő, Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere) üdvözölve elmondta, hogy a VMSZ aktivistái kiváló munkát végeztek, a magyar állampolgársággal rendelkező tiszaszentmiklósi polgárok 90 százaléka leszavazott, nagy részüktől az aktivisták gyűjtötték be a szavazólapokat tartalmazó válaszborítékokat, és juttatták el a megfelelő helyre.

A lakossági fórum előadói gratuláltak a kis magyar közösség lelkes összefogásához. Hasonló lelkesedés tapasztalható Kárpát-medence-szerte, ami a trianoni békediktátum után száz évvel újra az egy nemzetben való gondolkodás és cselekvés megerősödését, a Fidesz–KDNP nemzetpolitikájának a sikerét tükrözi. A magyar családok segítését előtérbe helyező politika és a gazdaság erősödése a határon túli magyarság támogatásában is mindjobban megmutatkozik. A vajdasági magyarság egységesen kiáll a magyar kormány nemzetpolitikája mellett, és bízunk benne, hogy ez a politika folytatódni fog a vasárnapi választás után is.

A lakossági fórumon jelen volt még Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke és Oláj Tibor, a csókai községi képviselő-testület elnöke is.