2024. április 24., szerda

Fanny nyerte meg a magyar rangadót

Stollár Fanny magyar teniszezőnő szép sikert ért el a charlestoni tornán, hisz a magyar rangadón, a Konta Johanna feletti győzelmével nyolcaddöntős lett, így megvédte tavalyi pontjait. Az igazsághoz tartozik, hogy a nagy meglepetéshez nemcsak a magyar jó játéka kellett, hanem a brit gyenge teljesítménye is, ami esetében egyre gyakoribb, emiatt már az első 20-ból is kiesett.

Stollár számára mindezért roppant fontos a következő meccs, amelyen a hét évvel idősebb és a ranglistán 27. holland Kiki Bertens lesz az ellenfele. A holland a 2. fordulóban nem hibázott, hatszor nyerte el a szerb Aleksandra Krunić adogatását, és könnyedén érvényesítette a papírformát. Konta vereségén kívül Charlestonban meglepetés még Petra Kvitová és Daria Gavrilova kiesése is, a mexikói Monterreyben pedig az eső mosta el a múlt éjszakai műsort.

Rendhagyó forduló következik a Davis-kupában, hisz a Világcsoport negyeddöntőjében, amelynek meccsei mától vasárnapig Olaszország–Németország, Spanyolország–Németország, Horvátország–Kazahsztán és USA–Belgium párosítással lesznek műsoron, a sérült belga David Goffin kivételével pályára lép az összes lehető top 10-es teniszező. A spanyolok Rafael Nadallal, a németek Alexander Zverevvel, a horvátok Marin Čilićtyel, az USA pedig John Isnerrel áll ki. A februári 1. fordulóban kiesett Szerbia és Magyarország számára viszont sokkal érdekesebbek a zónák I. csoportjának döntői, hisz a szeptemberi minősítőre azok közül kapnak majd ellenfelet. Szerbia esetében ez egészen biztos, a magyarok pedig majd a keddi legújabb ranglista alapján tudják meg, hogy a sorsolásban kiemeltek lesznek, vagy sem.