2024. április 23., kedd

Novak szakított Štěpánekkel is!

Novak Đoković pályafutásának jelenlegi szakaszára a teljes káosz jellemző. A volt világelső szerb teniszező továbbra is úgy látja, hogy az edzőkben van a hiba, s mindössze két nappal azután, hogy Agassi nélkül maradt, szakított a decemberben szerződtetett Radek Štěpánekkel is.

Đoković tehát a monte-carlói tornának edző nélkül vág neki, közben folynak a találgatások, hogy ki kerülhetne a páholyába. Egyes körök szerint a posztra esélyes jelölt Andy Murray korábbi mestere, a cseh Ivan Lendl is, akit viszont mások a ranglistán 4. helyezett fiatal tehetség, Alexander Zverev valószínű új edzőjének tartanak.

Babos Tímea a várt győzelemmel kezdte a monterreyi tornát. A magyar teniszezőnő az 1. fordulóban két játszmában győzte le a cseh Marie Bouzkovát, s már csak egy győzelem kell, hogy megtartsa a ranglista 44. helyét.

Babos következő ellenfele a három évvel idősebb és a ranglistán 136. helyezett brit Naomi Broady lesz. Kettőjük negyedik mérkőzése következik, a magyar játékos 2:1-re vezet, s tavaly éppen Monterreyben, ugyancsak a 2. fordulóban, később pedig Québecben is nyerni tudott. ITF-tornákon is volt két találkozójuk, amelyeket szintén Babos nyert meg.

Nem járt sikerrel Panama Cityben Peđa Krstin, aki a challenger 1. fordulójában a brit Jay Clarke-tól szenvedett vereséget. Csak egy körrel többet futott a spanyol Alicantében a magyar Balázs Attila, akit meglepetésre a ranglistán 455. olasz Gian Marco Moroni vert három játszmában.