2024. április 18., csütörtök

Krunić beállította a legjobbját

Aleksandra Krunić könnyedén nyert a charlestoni 1. fordulóban a hosszú kényszerszünetről visszatért amerikai Bethanie Mattek ellen, és az új pontokkal a naprakész ranglistán feltört a legjobbját jelentő 45. helyre. Tovább javítani már nagyon nehéz lesz, hisz az erőtenisz egyik jeles képviselője, a ranglistán 27. helyezett, a tornán pedig 12. kiemelt holland Kiki Bertens következik, aki tavaly Gstaadban, az eddigi egyetlen meccsükön, csak négy játékot engedélyezett a legmagasabban rangsorolt szerbiai teniszezőnőnek.

Ugyanott Stollár Fanny az első játszmában csaknem leadta az előnyt, a másodikban pedig, annak ellenére, hogy elsőként veszítette el az adogatást, fölényesen nyert az amerikai Francesca di Lorenzo ellen. Charlestonban így magyar rangadó következik, hisz Stollár a 2. fordulóban a második kiemelt, brit színeket képviselő Konta Johannával játszik.

Babos Tímea riválist kapott a monterreyi 1. fordulóra. A 4. helyen kiemelt, kimondott esélyes magyar játékos a selejtezőből érkező, 17 éves, a ranglistán 165. cseh Marie Bouzkovával kezd.

A La Gosier-i tornagyőzelem után Dušan Lajović lemondta a panamai szereplést, ahol Peđa Krstin az éjjel a valamivel alacsonyabban rangsorolt brit Jay Clarke-kal kezdett.

Balázs Attila gyors győzelmet aratott az alicantei challenger rajtján az orosz Alekszej Vatutin felett, és a következő körben alacsonyabban rangsorolt ellenféllel, a spanyol Pedro Martinezszel vagy pedig az olasz Gian Marco Moronival találkozik.