2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Egy angol biztosan elődöntőzik

Klopp: Tüzes mérkőzésre számítok
Jürgen Klopp nagyszerű meccset vár az Anfielden (Fotó: Beta/AP)

Jürgen Klopp nagyszerű meccset vár az Anfielden (Fotó: Beta/AP)

Az Anfielden csap össze ma 20.45-től a Bajnokok Ligája „angol” negyeddöntőjének keretében a Liverpool és a Manchester City csapata. A sorsolás garantálja, hogy biztosan lesz angol csapat a BL elődöntőjében – ez nem volt minden esetben egyértelmű az utóbbi években –, ám korántsem biztos, hogy a Premier League-et utcahosszal vezető Manchester City lesz az.

Ha választhatnék, biztosan ezt a meccset nézném szerda este” – viccelődött Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, aki kifejtette, minden bizonnyal tüzes, pörgős mérkőzésre kerül sor, hiszen mindkét félnek az alapvető hozzáállása a támadó szellemű foci. „A taktikának is lesz szerepe a mérkőzésen, de biztos, hogy gyors ütemű, akciódús összecsapás elé nézünk. Az Anfielden pedig mindig adott a remek hangulat” – mutatott rá a német, kiemelve, véleménye szerint csapata fel tudja venni a versenyt a Cityvel, amennyiben tudása legjavát adja – jó példa erre, hogy már megverték a Városiakat az idei bajnoki szezonban.

Nagyra tartja a Poolt Pep Guardiola, a manchesteriek edzője, aki szerint a Mersey-partiak ManeFirminoSalah támadóhármasa időnként valósággal megállíthatatlan, épp ezért komoly gondokat okozhatnak csapatának. „Mindhárman ellenállhatatlan, fantasztikus játékosok. A Liverpool játéka néha túl összetett nekünk, annyira gyorsan és feszesen járatják a labdát” – méltatta Klopp együttesét a spanyol, hozzátéve, egy BL-negyeddöntőben persze nem is számíthatnak könnyű feladatra. „A legutóbbi egymás elleni meccsünkön elveszítettük az irányítást, és behúzott minket az Anfield atmoszférája” – emlékezett vissza a 4:3-as vereségre Pep.

Messi felépülhet a Roma elleni meccsre

Ahogy az Ernesto Valverde nyilatkozatából kiderült, Lionel Messi, a Barcelona szupersztárja sérülten mentett pontot a katalánoknak a hétvégi spanyol bajnokin. A gránátvörös-kékek stratégája szerint az argentin zseni még mindig nem heverte ki teljesen izomhúzódását, ám ahogy az a Sevilla ellen bebizonyosodott, így is képes volt sorsdöntő szerepet játszani. A mester szerint a ma esti BL-negyeddöntőn még jobb állapotba kerülhet: „Úgy számolok, hogy a Roma ellen már teljesen egészséges lesz” – jegyezte meg legjobbjáról az edző.