2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁS 2018

Budapestet ma a déli határnál védik

Orbán Viktor: Aki vasárnap az ellenzék jelöltjeit választja, az a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt választja

Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de „elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni” – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – Ludovika Egyetemi Campus átadóján.

Orbán Viktor (Fotó: MTI)

Orbán Viktor (Fotó: MTI)

Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, azonban „a bevándorlóországok városaiban ez már nem így van”; vasárnap a parlamenti választáson a fővárosiak erről fognak dönteni – fogalmazott a kormányfő.

Azt mondta: aki vasárnap az ellenzék jelöltjeit választja, az a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt választja, aki pedig a mi jelöltjeinket választja, az a biztonságra voksol. „Mi meg fogjuk őrizni Budapestet szép, izgalmas és biztonságos városnak” – hangsúlyozta a kormányfő, a főváros méltatásai közül egyet idézve pedig hozzátette: „ilyen nincs sehol a világon, lenyűgözött a látvány, és, hogy itt, Budapesten ilyen biztonságban élhetnek a magyarok”.

Orbán Viktor szerint Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti. Hozzátette, nem szabad megengedni, hogy megismétlődjön, ami három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren történt.

A déli határon épített kerítés elsősorban Budapestet védi – jelentette ki.

„Nekünk, magyaroknak egyetlen hazánk van (...). Elég csak egyszer rosszul dönteni, elég egyetlen rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn” – hangoztatta a kormányfő, úgy fogalmazva, hogy ma ismét el akarják venni tőlünk a hazánkat, azt akarják, legyünk mi is bevándorlóország”. Mint mondta, az eddig átéltek csak az előhullámai voltak az erre tartó áradatnak.

Magyarország és az eredmények megvédéséhez – folytatta – ütőképes hadseregre, határvédelemre, erős rendőrségre és jól működő közigazgatásra van szükség. A kormányfő erre ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetemben látja a garanciát.