2024. április 20., szombat

Újra a falvakban a kommunális rendőrség

Áprilisban ellenőrző körutat tesz a kommunális rendőrség a zombori falvakban, annak megállapítására, hogy a lakosság eleget tett-e a rendőrség korábbi meghagyásainak.
A felügyelőség márciusban minden települést fölkeresett, számos esetben betemetett vagy elhanyagolt csapadékelvezető árkokat, közterületre pakolt épületanyagot, tűzifát vagy mezőgépeket talált. Emellett, tekintet nélkül, hogy minden faluból szervezetten elszállítják a háztartási hulladékot, több településen út menti, illegális szemétlerakókra, sőt jószágtetemekre is bukkantak a kommunális rendőrök, akik figyelmeztették a polgárokat a mulasztásokra, és határidőt szabtak megszüntetésükre.
Mától újra járják a falvakat, hogy ellenőrizzék, volt-e foganatja a figyelmeztetésüknek. Ma Sztapáron és Doroszlón vizsgálódnak, csütörtökön pedig Csonoplyán. Kerény és Telecska április 11-én, Őrszállás és Regőce 12-én kerül sorra. Nemesmiliticsen és Aleksa Šantićon április 18-án járnak a felügyelők, Gádoron és Harasztin másnap, 19-én. Béregen és Küllődön 25-én, Bezdánban és Monostorszegen április 26-án ellenőriznek.