2024. április 18., csütörtök

Palicsi húsvét

Az elmúlt héten rendezték meg a Szabadka és Palics turisztikai kincsei nyomában elnevezésű programot. Ennek szerves folytatása az április ötödike és kilencedike között megrendezésre kerülő Palicsi húsvét 2018, amely egyrészt a húsvéti ünnepkör hagyományait igyekszik feleleveníteni, másodsorban turisztikai és humanitárius jellege is van, és második alkalommal kerül rá sor.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Az esemény szervezői kedden sajtótájékoztatót tartottak, amelynek során Olivera Imbronović, a palicsi Prezident Szálloda igazgatónője, a projekt koordinátora, Dalibor Sekulić, az Elitte Palics igazgatója, valamint Sanja Prijić, a Park Palics Kft. képviselője ismertette a programokat. A rendezvény keretein belül különböző aktivitásokra kerül sor, amelynek során professzionális animátorok foglalkoznak a gyerekekkel, többek között tojásfestést is szerveznek, és a település turisztikai látványosságait is bemutatják. A Palicsi húsvét központi ünnepségére szombaton 11 és 13 óra között kerül sor a Vigadóban. Az ötnapos rendezvény során a résztvevő közintézmények és turisztikai cégek különleges programokkal és speciális ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvény keretein belül az elmúlt héten bemutatott, a Masterplast cég által felajánlott négy darab Palics és Szabadkai motívumaival díszített több mint egyméteres tojás cserél gazdát. A tojások azokhoz kerülnek, akik a legnagyobb összeget fizetik be a Milica Oklobdžija nevére nyitott számlára. Milica Oklobdžija cisztás fibrózisban szenved, és egy 1,3 millió dinár értékű speciális mellényre van szüksége. A segíteni szándékozó vállalkozók, illetve magánszemélyek a 275-0016218800845-16-os számlaszámra fizethetik be adományukat. A Palicsi húsvét jótékonysági akcióját a Jogi Egyesület szervezi.