2024. április 25., csütörtök

A munkaerőpiac és Te

Magyarkanizsa község ifjúsági irodájában tartották azt az érdekes beszélgetős estet, amelyen fiatalok meséltek a sikeres vállalkozásaikról, egyáltalán a munkalehetőségekről itthon és külföldön.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Ki és miért maradt, ment el, vagy éppen jött vissza a községbe, hogy itt boldoguljon. A szombati fórumon, amelyet a Youmig-projektcsapat szervezett, elmesélte tapasztalatait Ivanović Laura közgazdász, akinek fő témája és előadásának címe Az online képzések és tanfolyamok világa csak rád vár! A pályaorientációról Guzsvány Szilvesztertől hallhattunk, Sóti Anett Hogyan találjam meg az álommunkám itthon és külföldön? – Munkavállalói értékek és munkaerőpiaci helyzet a negyedik ipari forradalomban témakörben beszélt, míg Raffai Sára és Dávid József a vállalkozásmegvalósítási praktikákról itthon, offline és online.

Vígi László, a projekt kommunikációs menedzsere elmondta: elsődleges céljuk az volt, hogy olyan témákat érintsenek, amelyek segíthetik mind a Magyarkanizsa községbeli, mind a régióbeli magyar és szerb ajkú fiatalokat az itthoni boldogulásban.

– Meghívott előadóink beszámolói ösztönzőleg hathatnak, hogy hogyan lehet itthon akár egy kis paradigmaváltással is érvényesülni. Ehhez az eseményhez még kötődött egy fotópályázat is, amelyre hét alkotó pályázott. A cél az volt, hogy az ő szemszögükből mutassuk meg Kanizsa község sötét és világos oldalát. Fotópárokban kellett gondolkodni. Megmutatták a szépségeket, de arra is rámutattak a fényképezni szeretők, mi az, amire oda kell figyelnünk – mondta el Vígi László.