2024. április 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Juve–Real Torinóban!

Allegri megverné a világ egyik legjobbját is

Ma 20.45-től Torinóban rendezik meg az idei Bajnokok Ligája negyeddöntőjének legpikánsabb összecsapását, hiszen a Juventus a Real Madridot fogadja a tavaly májusi döntő „visszavágóján”.

A királyi gárda tavaly a cardiffi fináléban 4:1-re diadalmaskodott, a győzelemből oroszlánrészt vállalt a kétgólos Cristiano Ronaldo. A portugál a hétvégi, Las Palmas felett aratott vendégsikeren (0:3) nem szerepelt, hiszen több kulcsemberrel együtt (Marcelo, Kroos, Isco, Carvajal, Sergio Ramos) pihent és erőt gyűjtött. Az Öreg Hölgynél már rosszabbul állnak a játékoskeretet tekintve, hiszen Miralem Pjanić és Medhi Benatia sárga lapjaik miatt eltiltás alatt vannak, a gólzsák horvát Mario Mandžukić pedig kisebb izomhúzódással küzd.

Kiváló szériát futunk. Sokat dolgoztunk, és jó formában érkeztünk el a szezon e szakaszába. Meg akarjuk verni a világ egyik legjobb csapatát – bizakodott az olasz, rámutatva, egyszerre kell két lábbal a földön maradniuk a madridiak ellen, ugyanakkor ambiciózusnak is kell lenniük a párharc során. Kiegyenlített hazai meccsre számítok, hasonlóra, amilyent a Milan ellen vívtunk (3:1-es siker – a szerző) a hétvégén” – fogalmazott a szakember. A Juventus minden sorozatot tekintve 25 tétmérkőzés óta veretlen, legutóbb tavaly november 19-én kapott ki.

A jó előjelek ellenére óvatos, nem túl bizakodó hangot ütött meg Zinédine Zidane, a Blancók trénere a Juve ellen készülve: Jó teljesítményt nyújtottunk, sikeresen hangoltunk a Juventus ellen, de az a mérkőzés egészen más lesz, és a közelmúlt sikerei nem sokat számítanak majd – figyelmeztetett a francia.

A másik esti találkozón az utóbbi bő évtizedben öt Európa-liga-győzelmet besöprő Sevilla és a német rekordbajnok Bayern csap össze. A két gárda még sohasem mérte össze erejét európai kupameccsen. Elmondható, egészen eltérően hangoltak a felek a meccsre, hiszen a hétvégén a Bayern – a német gólkirályi cím várományosa, Robert Lewandowski vezetésével – 6:0-ra ütötte ki a Dortmundot az Allianz Arénában, míg a Sevilla az utolsó percekben engedte ki kétgólos vezetését a Barcelona ellen.