2024. április 20., szombat

A lét a tét

Nemzeti ésszel a magyarországi választásokról

A lét a tét, avagy nemzeti ésszel a magyarországi választásokról elnevezéssel a VMSZ törökkanizsai helyi szervezete a helyi könyvtárban lakossági fórumot tartott, amelynek témája a küszöbönálló április 8-ai anyaországi parlamenti választás volt. Az egybegyűlt érdeklődő polgárokhoz először Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke szólt.

A törökkanizsai lakossági fórum részvevői (Gergely József felvétele)

A törökkanizsai lakossági fórum részvevői (Gergely József felvétele)

A kelebiai Paskó Csaba plébános előadásában arról beszélt, hogy az idei év a családok és a sorsunkat befolyásoló parlamenti választás éve. Európa és a magyar nép jövője is az erős családokban rejlik, a magyar családtámogatási politika immár Kárpát-medenceivé szélesedett, és a vajdasági magyar családokat is felöleli. Családok nélkül nincs nemzeti megújulás.

A Fidesz–KDNP-kormány a keresztény európai értékek, a magyar családok elhivatott oltalmazója, a gazdálkodók, a vállalkozók, a civil szervezetek biztos támasza határon innen és túl, és mi, vajdasági magyarok is szeretnénk, ha áprilisi 8-a után folytatódna ez a megmaradásunk szempontjából kedvező, sokoldalú támogatási rendszerre épülő kormányzás.

A szabad választás lehetősége adott. Nem lehetünk közömbösek, amikor felkínálják a választás lehetőségét. Rajtunk múlik, tőlünk is függ, hogy mit választunk április 8-án. Ez a mi szabadságunk, de a mi felelősségünk is. A közömbösség megbocsáthatatlan bűn, amikor rólunk, a családunkról, a hagyományos keresztény értékrendről van szó.

Sutus Áron, a VMMSZ elnöke és Kálló Béla színművész a magyar országgyűlési választás tétjével kapcsolatban kiemelte a vajdasági kulturális élet és az oktatás minden területére kiterjedő hathatós támogatást, amely az elmúlt időszakban az Orbán-kormány jóvoltából megvalósult az egyes projektumok támogatásán keresztül. Mindannyian azt szeretnénk, ha ez a támogatási politika tovább folytatódna, ehhez az egyéni segítség lehetősége most adva van számunkra, nem kell mást tennünk, csak ikszelni a szavazólapokon, amelyeket minden, a választói jegyzékben szerepelő, magyar állampolgársággal rendelkező vajdasági nagykorú polgár kézhez kap a napokban.