2024. április 18., csütörtök

Krajinović rövid pihenőn

Danielle Collins okozta a miami női mezőny eddigi legnagyobb meglepetését (Fotó: Beta/AP)

Danielle Collins okozta a miami női mezőny eddigi legnagyobb meglepetését (Fotó: Beta/AP)

Az eredeti tervekkel ellentétben Filip Krajinović, a ranglista 27. helyezettje, nem indul a marrákesi 250-es tornán, hanem az egészen jó amerikai eredmények után kéthetes pihenőt vesz, amelynek során a salakos idényre készül, következő fellépése pedig a monte-carlói 1000-es rangú mestertorna lesz.

A kedden jegyzett tornagyőzelem után Olga Danilović számára a montenegrói Danka Kovinić túl magas akadálynak bizonyult a Santa Margerita-i 1. fordulóban. A mérkőzés csapnivaló adogatójátékkal telt, amit alátámaszt, hogy az első játszmában 9 breaket lehetett látni, vagyis Danilović ötször, Kovinić négyszer adta le az adogatást. A második játszmában Olgának még volt annyi ereje, hogy egyenlítsen, a harmadikban viszont teljesen kidomborodott a montenegrói tapasztalatfölénye.

Dušan Lajović könnyű győzelemmel kezdett a Le Gosier-i challengeren, hisz a francia Benjamin Bonzi nem volt méltó ellenfele. Az ópázovai játékos a 2. fordulóban a ranglistán 176. barbadosi Darian Kinggel találkozik.

Miamiban időközben újabb vaskos meglepetés született, hisz az amerikai Danielle Collins neves honfitársnőjét, Venus Williamset is legyőzte, és elődöntős lett, azaz e héten már 40 helyet haladt a ranglistán. Collins négyszer nyerte el Venus adogatását, a sajátját pedig csak egyszer adta le. Collins következő ellenfele a Roland Garros bajnoknője, a lett Jelena Osztapenko lesz, aki 6-6 breakes nagy csatában, két rövidítésben győzte le az ukrán Elina Szvitolinát.

A férfi negyeddöntőben Juan Martín del Potro három nagyon szoros játszmában ütötte ki Miloš Raonićot, és zsinórban már 15 győzelemnél tart. Delpo ellenfele az elődöntőben John Isner lesz, aki váratlanul könnyen nyert a koreai Csung ellen. Az éjjel A. ZverevĆorić és AndersonCarreno meccsekkel zárult a negyeddöntő. Amennyiben Del Potro és A. Zverev jutnak a döntőbe, ott nemcsak a trófea és a vaskos csekk lesz a tét, hanem a ranglista 3. helye is.