2024. április 20., szombat

Sport

A birkózás népszerűsítése a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola sportcsarnokában (Fotó: A szerző felvétele)

Kúlán népszerűsítették a birkózást

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola sportcsarnokában népszerűsítette a birkózást a Magyarkanizsán működő Vajdasági Birkózóakadémia csapata. A több száz fős közönségnek nyolc akadémista három edz...
A szóban forgó sportolók mégis indulhattak az elhalasztott olimpián (The New York Times felvétele)

Ausztrál doppingvádak kínai úszók ellen

Ausztrál médiaértesülés szerint 23 kínai úszó annak ellenére szerepelhetett a 2021-es tokiói olimpián, hogy előtte fennakadt a doppingvizsgálaton. A sydneyi székhelyű Daily Telegraph szombati szám...

Egyértelmű erőviszonyok?

Ma este kezdetét veszi a tengerentúli elitliga rájátszása, amely mintegy két hónap múlva döntést hoz az ügyben, hogy melyik csapat ülhet fel a trónra. Az erőviszonyok latolgatásakor elsőként azt érdemes leszögezni, hogy beigazolódtak azok az előzetes elvárások, amelyek szerint – az évtizedes tendenciához igazodva – idén is a nyugati főcsoport gárdái képviselnek összességében nagyobb játékerőt, míg keletről lényegesen kevesebb csapattal kell, illetve érdemes komolyan számolni a végső sikert illetően.

A sérülés a múlté, jöhet Párizs!

Világos Adriana az idény előtt Dohában készült, majd a márciusi portugáliai dobó-Európa-kupára Tenerifén „hangolódott”. A kishegyesi gerelyhajítónak remekül sikerült a felkészülés, Leiriában 61,17 méterrel és ezüstéremmel nyitott, majd április elején Mitrovicán a szerb dobókupán ezt túlszárnyalva, 62,96-tal zárt az élen.
A két sérült vezér: Embiid már a playoffban, Butlernek még nyernie kell egy meccset (Fotó: Beta/AP)

Embiidék a Gardenben

Az NBA keleti főcsoportjában is lejátszották a rájátszás utolsó két pozíciójáért zajló playintorna 1. fordulóját, és Philadelphiában megkapta ellenfelét a második New York.