2024. március 29., péntek

Sok a fiatal érdeklődő

A Prosperitati Alapítvány legújabb pályázatait ismertették Temerinben

Telt ház előtt tartott kedden este Temerinben az ötödik pályázati körrel kapcsolatosan lakossági fórumot a Prosperitati Alapítvány. Az Ifjúsági Otthon nagytermében megtartott összejövetelre a helyi irodához tartozó községek területéről is sokan eljöttek. A széksorokban a támogatások iránt érdeklődők között különösen sok volt a fiatal.

Nagy volt az érdeklődés Temerinben a pályázati kiírások iránt (Góbor Béla felvétele)

Nagy volt az érdeklődés Temerinben a pályázati kiírások iránt (Góbor Béla felvétele)

Miután Sziveri Béla, a lakossági fórum házigazdája üdvözölte a megjelenteket és a vendégeket dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke örömmel mondta, hogy nagyon jó eredménnyel zárta a temerini iroda és a hozzá tartozó községek az eddigi pályázatokat. Példaként említette, hogy Temerinben eddig 222 nyertes pályázat van, ami 137 millió dináros összegre rúg. Újvidéken 72 nyertes pályázat volt az utolsó négy fordulóban, 47 millió dinár értékben. Bízni lehet abban, hogy a sikeres pályázatok, a megvalósított fejlesztések, eszközök, gépek, vállalkozások, itthon fogják tartani a fiatalokat. Tekintettel arra, hogy most indul az utolsó pályázati kör, és az egész rendszer ebben a ciklusban december 31-én lezárul, várhatóan április 9-e, a Magyarországon tartott választások után is, arról lehet majd beszámolni, hogy folytatódhat a pályázati rendszer.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy február 22-én jelentek meg a kiírások, és hogy április 3-a és június 15-e között lehet pályázni. Most már lehet érdeklődni, kérdezni, informálódni, felkészülni, átgondolni, hogy ki-ki milyen fejlesztést szeretne megvalósítani. Az ötödik körben összesen nyolc pályázati kategória jelent meg melyből öt az úgynevezett integrációs pályázat, kettő a helyi termékek előállítását és forgalmazását, egy pedig a pályakezdők vállalkozását támogatja.

Az ügyvezető igazgató részletesen ismertette a pályázati csoportokat, amelyen a mezőgazdasági integrátorok beszállítói, a helyi termékek előállítói és forgalmazói, illetve a kezdő-és induló vállalkozások nyerhetnek támogatást. Külön hangsúlyozva a mezőgazdasági integrátorok jelentőségét, akik a felvásárlói és leszállítói szerződések által együttműködnek a nyertes pályázókkal, segítik a termékek piacra juttatását.

A tartalmas ismertetőket követően lehetőség volt kérdések feltevésére. Az érdeklődők egyéni elképzeléseik megvalósítására tettek fel konkrét kérdéseket.