2024. március 28., csütörtök

Indian Wells három visszavágója

Delpóval nincs tréfa! (Fotó: Beta/AP)

Delpóval nincs tréfa! (Fotó: Beta/AP)

Miamiban úgy alakult a férfi negyeddöntő és a női elődöntő párosítása, hogy három találkozó is visszavágó lehet a két héttel ezelőtti Indian Wells-i vereségekért. Az egyiket Juan Martín del Potro a kanadai Miloš Raonićtyal vívja, és ebben nem a visszavágás, inkább a sivatagi 1000-es tornán serleget nyert argentin újabb győzelme várható.

Ebből is adódik, hogy Filip Krajinović nem volt képes meglepetést okozni Miami nyolcaddöntőjében. A zombori játékos ugyan nagyszerűen kezdett Del Potro ellen, 4:1-re elhúzott az első játszmában, amikor gyönyörűen letámadta ellenfele fonákját. Delpóval azonban nem lehet sokáig tréfálkozni. Az argentin gyorsan rájött, hogy mi is Krajinović játékának az ellenszere, zsinórban nyolc játékot nyert, s ezzel a második játszmában, két break előnyel 3:0-ra vezetett, s csak ezután fogta magát egy kicsit vissza, így a meccs hajrája már egyenrangúbb, de a fordítás lehetősége nélküli játékkal telt. Del Potro így veretlen maradt a legutóbbi 14 meccsén, és ha a sorozata még három győzelemmel folytatódik, tehát elnyeri Miami serlegét is, a ranglistán feltör a pályafutása legjobbját jelentő 3. helyre.

A floridai tornán három fiatal jutott a legjobb nyolc közé. A koreai Csungnak nem volt gondja a portugál Sousával, a reménységek rangadóin pedig A. Zverev Nick Kyrgiost, Borna Ćorić Denis Shapovalovot búcsúztatta. Utóbbi két pár győztese a negyeddöntőben fut össze, eddigi két meccsüket pedig a horvát nyerte. Visszavágó lehetne a dél-afrikai Anderson és a spanyol Carreno csatája is, a meccset pedig Anderson 4:0-s mérlegével kezdik.

A nőknél kisebb meglepetés, hogy a negyeddöntő első két meccsén Sloane Stephens felülmúlta Angelique Kerbert, Viktorija Azarenka pedig Karolína Plíškovát. A fehérorosz 3:1-re vezet, legutóbb azonban Indian Wellsben az amerikai nyert. Az éjjel a negyeddöntőben még a SzvitolinaOsztapenko és V. WilliamsCollins találkozók voltak műsoron.

Novak Đoković sem pihennek sokáig, hisz a világelső megváltoztatta eredeti műsortervét, és ott lesz az április 15-én kezdődő monte-carlói 1000-es tornán.