2024. április 25., csütörtök
SZABADKAI SPORTHÍREK

Egy híján tíz

A női labdarúgó Szuperligában a Spartacus valóságos gólesőt rendezve 9:0-ra legyőzte a belgrádi Rad együttesét. A Kék Galambok soraiból Slović mesterhármast ért el, Dorine kétszer volt eredményes, Pavlović, Matić, Frajtović és Filipović pedig egy-egy alkalommal iratkozott fel a góllövők listájára. A többi eredmény: Mašinac–Požarevac 6:0, Crvena zvezda–Napredak 9:0, a Vojvodina–Sloga Radnički mérkőzést április 11-én játsszák. Az élcsoport: 1. Spartacus 36, 2. Crvena zvezda 31, 3. Vojvodina 21 ponttal stb.

A Spartacus súlyemelői két aranyérmet nyertek Budapesten a 21. Soroksár-kupán, melyen 15 ország 120 versenyzője lépett pódiumra. A fiatalabb juniorok mezőnyében Hódor Patrik az 56, Haskó Viktor pedig a +94 kilogrammosok között állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Hódor 56 kg-ot szakított, 67 kg-ot lökött, ami összesítettben 122 kg-ot jelentett, Haskó pedig 92 kg-os szakítással, 127 kg-os lökéssel, 219 kg-os összteljesítménnyel érdemelte ki az első helyet. A szabadkai együttest Rozsnyik Ervin edző vezette. Kajdocsi Tamás és Kajdocsi Tivadar a felnőtt-Európa-bajnokságra készül, melyet március 23-a és április 1-je között Bukarestben rendeznek.

Szabadkán tartották meg az országos serdülő-úszóbajnokságot, melyen a Spartacus 14, a Spartacus Prozivka pedig 8 versenyzővel vett részt. A két szabadkai klub közül a Spartacus úszói bizonyultak sikeresebbnek egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel. Vanja Romić 200 mellen aranyérmet nyert, 400 vegyesen pedig ezüstérmet szerzett, a dobogó második fokára Göncöl Andor állhatott fel 200 háton, valamint a fiúk 4×50 méteres vegyes váltója, az egyetlen bronzérem pedig Dunja Crnković nevéhez fűződik, aki 800 gyorson végzett a harmadik helyen. A bajnokság legjobb úszójának Mihailo Gašić (Április 11.) bizonyult a fiúk és Nataša Kekić (Swim Star) a lányok mezőnyében. Csapatban az Április 11. csapata végzett az első helyen, a Vojvodina és a Spartacus előtt, a Spartacus Prozivka a 9. helyen zárta a bajnokságot.

Az Online akcijska roba csapatának győzelmével ért véget a Május Elseje Sportközpontban megtartott kispályás labdarúgótorna, mellyel az 1999-es NATO-bombázáskor a Szerbiai Rádió és Televízió épületében elhunytakra emlékeztek. A győzelmet az Online akcijska roba együttese szerezte meg, miután a döntőben 2:0 arányban jobbnak bizonyult a Spartacus Birkózóklub csapatánál. A tornagyőztes csapat jogot szerzett a belgrádi döntő tornán való részvételre, melyet a hétvégén tartanak. A tornát a szabadkai sportszövetség szervezte, a Stadion Kommunális Közvállalat pedig bérmentve bocsátotta a pályát a nyolc csapat rendelkezésére.

A Spartacus Hegymászóklub sportmászói Bukaresten a nemzetközi Carpatic-kupán szerepeltek, melyet boulder és nehézségi válfajban rendeztek meg. Az öt ország versenyzőit felvonultató viadalon Szerbiát négy szabadkai és egy belgrádi sportoló képviselte. A Sparatcusból Bognár Nóra, valamint a belgrádi Black Rock Sportmászóklub tagja, Ema Kaličanec megnyerték a versenyt, az élete első nemzetközi viadalán szereplő Stella Latoš összesítettben az 5., Damjan Rapić a 9., Maksim Purlija pedig a 10. helyen végzett.