2024. április 25., csütörtök

A nemzeti kormány teljesített

Politikai jellegű lakossági fórum Nagybecskereken

Közép-Bánát magyarsága kiáll a Fidesz-KDNP vezette magyar nemzeti kormány maradása mellett, elsősorban azért, mert az elmúlt években kiállt mellettünk, és soha nem tapasztalt támogatásban részesítette a vajdasági magyarságot – hangzott el szerda este a Nagybecskereken megtartott lakossági fórumon.

A helybeli Petőfi Magyar Művelődési Egyesület zsúfolásig megtelt termében felszólalt Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, parlamenti képviselő, Deli Andor, a Fidesz-KDNP vajdasági EP képviselője és Nyilas Mihály, a VMSZ elnökségi tagja. Az eseményen jelen volt a VMSZ több magas rangú vezetőségi tagja is.
A felszólalók arra biztatták a magyar állampolgársággal rendelkező bánáti magyarokat, hogy április 8-án voksoljanak a Fidesz-KDNP párttömörülésre.
Deli Andor elmondta, hogy a Fidesz-KDNP kormánnyal megteremtődött a lehetőség, hogy állampolgárságot kapjunk, ami szerinte meghívó arra, hogy részt vegyünk a közös nemzetpolitikai építkezésben. Amit a jelenlegi kormányzat megkezdett, azt érdemes folytatni. Szerinte erről szól április 8-a, vagyis, hogy megmaradjanak azok az eredmények, amiket eddig megteremtettünk – közös erővel. Mint mondta, a vajdasági magyarság teljes mértékben tudatában van a kötelességének, és tudja, hogy kire kell szavaznia.
A választások arról szólnak, hogy megkérdeznek bennünket, hogy mit akarunk a jövőben, azt akarjuk-e, hogy maradjon ez a nemzeti kormány, vagy valami mást akarunk. Nyilas Mihály szerint ellenérv nincs. Olyan anyaországot akarunk, mint amilyen az elmúlt nyolc évben volt. Hogy a támogatások továbbra is megmaradjanak, Magyarország pedig ne legyen bevándorló ország. A nemzeti kormánnyal tovább erősödhet a vajdasági magyarok helyzete.
Kovács Elvira elmondta, hogy megkétszereződött a regisztrált vajdasági magyar szavazóknak a száma. Az erdélyi magyarsággal együtt legkevesebb három mandátumról dönthetünk, ugyanakkor, arra is figyelmeztetett, hogy nem szabad közömbösnek lennünk, hiszen minden szavazat számít. Akkor leszünk sikeresek, hogyha a regisztrált szavazóknak legalább a 90 százaléka voksol.