2024. április 24., szerda

Korszerű gyermekétkeztetés

Közéleti kerekasztal-beszélgetés Csantavéren

A korszerű gyermekétkeztetésről és a helyi termelők közétkeztetésbe való beszállítási lehetőségeiről tartottak közéleti kerekasztal-beszélgetést hétfőn délután a csantavéri Delfin Úszók Klubjában. A beszélgetésen jelen volt Földi Márta, a csantavéri helyi közösség közgyűlésének elnöke, aki kiemelte, hogy az új, kistermelőkről szóló rendeletnek köszönhetően bizonyos termékeket háztáji termékként otthonról is lehet majd értékesíteni, így a kistermelők a jövőben részt tudnak vállalni a közétkeztetési folyamatban.

(Fotó: Seregély Orsolya)

(Fotó: Seregély Orsolya)

A közéleti kerekasztal-beszélgetés vendége volt Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Ander Erika, a csantavéri Delfin Úszók Klubjának elnöke, Buday Péter mesterszakács, valamint Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora.

Heizler Norbert elmondta, hogy a Civil Összefogás Fórum által kidolgozott gyermekétkeztetési receptgyűjtemény középpontjában olyan ételek állnak, amelyek korszerűek, egészségesek és elkészíthetőek helyi, szezonális alapanyagokból. Az Ízig varázs őszi receptgyűjtemény szerkesztésében Buday Péter mesterszakács működött közre, és még három kiadványt terveznek.

A kerekasztal lezárásaként a résztvevő általános iskolás diákok és tanáraik ételbemutatón vehettek részt, amelyen Buday Péter mutatott be pár, a receptkönyvben is megtalálható fogást.