2024. április 25., csütörtök

Szijjártó: Magyarország Európa élmezőnyébe tartozik

Szijjártó Péter (Fotó: MTI)

Szijjártó Péter (Fotó: MTI)

Magyarország a gazdasági versenyképesség és biztonság szempontjából egyaránt Európa élmezőnyébe tartozik - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az autóipari Modine Hungária Kft. új gyártóüzemének keddi átadó ünnepségén, Mezőkövesden.

Szijjártó Péter újabb jelentős magyar gazdasági sikernek nevezve a fejlesztést, hangsúlyozta, hogy a nemzetközi gazdasági életben "elképesztő, őrült verseny zajlik a beruházásokért, a nagyvállalatok bizalmáért és a munkahelyekért". A világgazdaságban új időszámítás kezdődött, "modernkori ipari forradalom zajlik, melynek zászlóshajója az autóipar" - tette hozzá.

A magyar gazdaság feladata, hogy ebben a korszakban is sikeres legyen, és az eddigi eredmények alapján az ország nem csupán helytáll, de a legsikeresebbek közé tartozik Európában - mutatott rá a tárcavezető. Emlékeztetett rá, 2017-ben "nemzetgazdasági történelmi rekordot elérve" az export meghaladta a 100 milliárd eurót, míg az országba érkező nagyberuházások száma a korábbi 71-ről 96-ra nőtt.