2024. április 24., szerda

Április 3-ától kezdve lehet pályázni

Óbecsén tartottak tájékoztatót a Prosperitati-pályázatokról

Óbecsén a kultúrkör nagytermében telt ház előtt ismertették a Prosperitati Alapítvány ötödik pályázati kiírását.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta: a mezőgazdasági integrátorok beszállítóinak szóló pályázatokat öt témakörben – gabona, méz, zöldség, gyümölcs, sertés – 10 integrátor bevonásával hirdették meg, helyi termékek előállítását és forgalmazását serkentő pályázatokra is várják a mezőgazdasági termelők, egyéni vállalkozók, valamint mikro- és kisvállalkozások jelentkezését, és pályakezdők vállalkozóvá válására is írtak ki pályázatot, majd ismertette is ezeknek a részleteit.
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint két év alatt nagy utat futott be ez a pályázati rendszer: csak Óbecséről a korábbi négy pályázatra 674-en jelentkeztek, közülük 595-en nyertek összesen 616 millió dinárt – ehhez a sikerhez igényeknek megfelelő pályázatokra, itthon érvényesülni képes vállalkozói rétegre és a magyar kormány támogatására volt szükség.
– Az év folyamán befejezzük ezt a háromévesre tervezett fejlesztési programot, amelynek keretében 250 millió eurónak megfelelő dinárt tudtunk fejlesztésekre fordítani. Az idén még egy pályázat lesz, ha az lezárul, becslésünk szerint el fogjuk érni a 12 ezer sikeres pályázatot. Már dolgozunk azon, hogy ezt követően mit tehetünk egy újabb fejlesztési ciklus érdekében. Ehhez stabil Magyarország és egy olyan magyar kormány kell, amely ebben a partnerünk lehet. Világos mondatokat kell kimondani: a Fidesz–KDNP-kormány volt az, amely eddig ebben mellettünk állt – jelentette ki Pásztor István.
Az ötödik kiírásra április 3-ától június 15-éig lehet majd benyújtani a pályázatokat. A kiíró legalább négyezer pályázatra számít.