2024. március 28., csütörtök

Váratlan izgalmak Berlinben

A 11. fordulóban három döntetlen mellett egy parti dőlt el, Karjakin sötéttel legyőzte Aronjant, majd a 12. forduló váratlan izgalmakat hozott, a két éllovas vereséget szenvedett, így immár öt játékos pályázik az első helyre. Karjakin minőségáldozattal legyőzte Caruanát, Mamedgyarov világossal szenvedett vereséget a kínai Dingtől, akinek eddig mind a 11 partija remivel végződött. A Griscsuk–Aronjan és a KramnyikSo parti döntetlennel végződött. A pillanatnyi sorrend: Karjakin és Caruana 7, Ding, Griscsuk és Mamedgyarov 6,5, Kramnyik 5,5, So 5, Aronjan 4 pont.

A 13. forduló párosítása: Mamedgyarov–Griscsuk, Ding–Kramnyik, So–Karjakin, Caruana–Aronjan.

FELSŐHEGY

Oromparti siker

Szombaton tizenhetedik alkalommal rendezték meg Felsőhegy nemzetközi sakkcsapatbajnokságát, amelyen a környékbeli települések mellett Magyarországról Deszk csapata vett részt. A zentai Kertek helyi közösség dísztermében megrendezett versenyen nyolc öttagú csapat ült asztalhoz, hogy eldöntsék, idén ki veheti haza a győztesnek járó serleget. A Berger-rendszerben megrendezett rapidtornán mind a hét mérkőzést megnyerve Orompart első csapata végzett az első helyen. Másodikak a kanizsaiak lettek, akik csak a győztestől szenvedtek vereséget. A nap kellemes meglepetése a Bableves csapatnévvel szereplő fiatal játékosok, hiszen óriási csatában, az utolsó fordulóban a deszkieket legyőzve szerezték meg a bronzérmet.

A verseny végeredménye: 1. Orompart I. 14, 2. Kanizsa 11, 3. Bableves 9, 4. Deszk 8, 5. Felsőhegy 6, 6. Nyugdíjasok 5, 7. Tornyos 3, 8. Orompart II. 0 pont.